1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кметът на Шабла се срещна с председатели на земеделски кооперации, арендатори и зеленчукопроизводители от общината

Кметът на Шабла се срещна с председатели на земеделски кооперации, арендатори и зеленчукопроизводители от общината

Снимка:

Малоимотни и безимотни граждани могат да придобият отново правата си, ако подадат заявления в общинската земеделска служба

Кметът на Шабла Красимир Кръстев покани на среща всички председатели на земеделски кооперации, арендатори и големи зеленчукопроизводители от общината, съобщиха от пресцентъра на общината. Тя целеше в началото на годината местната власт да направи своеобразен отчет за изтеклата 2010, да се чуят проблемите и въпросите на работещите в отрасъла, за да продължи сътрудничеството между двете страни. В експозето си в началото на срещата, кметът направи кратко резюме на дейността през изтеклата година, говори за проектите, които са реализирани и се реализират в момента, финансирани от европейските програми. Кръстев информира гостите си още и за проблемите във водоснабдяването и електроснабдяването, за отстраняването, на които общинската администрация работи активно.

На свой ред участниците в срещата поставиха въпроси, отнасящи се до договорите за наем на земеделска земя от общинския поземлен фонд, като изразиха несъгласие с едногодишния им срок. Освен това поискаха търговете да се провеждат в края на месец август, за да могат да планират стопанската си година. Те помолиха за коректно отношение от страна на инвеститорите, собственици на ветрогенератори, като настояха да се спазват законовите разпоредби при трасиране на пътищата, осигуряващи им достъп до съоръженията.

По въпросите, отнасящи се до оземляването на малоимотни и безимотни граждани, чийто договори са изтекли, кметът отговори, че могат да придобият отново правата си, ако подадат заявления в общинската земеделска служба и се открие процедура за оземляването им, според действащите правила.

Срещата приключи с обещания от двете страни доброто им сътрудничество да продължи и в бъдеще.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.