1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Компактните челни товарачи от серията M на CAT® осигуряват производителност и гъвкавост

Компактните челни товарачи от серията M на CAT® осигуряват производителност и гъвкавост

Те предлагат на операторите настройване на бързината на реакцията на машината за по-висока ефективност

Новите модели челни товарачи Cat® серия M – 906M, 907M и 908M – разполагат с оптимизирана Z-образна лостова система, която съчетава агресивна мощ на копаене с паралелно повдигане.  Тези модели използват двигател с мощност 75 конски сили с електронно управляема хидростатична трансмисия, който отговаря на стандартите за емисии US EPA Tier 4 Final / EU Stage IIIB.  Използваните електрохидравлични управляващи компоненти позволяват техническо усъвършенстване на трансмисията, механизмите за управление, хидравличната система за прикачно оборудване и лостовата система на товарача.  Широкият избор от прикачно оборудване и прикачни конзоли осигурява оптимална гъвкавост и производителност.  Полезното опционно оборудване, включващо високоскоростна конфигурация, система Ride Control и хидравлична система с увеличен дебит, допълнително повишават производителността на компактните челни товарачи от серията M в приложения като озеленяване, земеделие, производство, снегопочистване и общи строителни работи.

Конструкция

Моделите от серията M използват напречно разположен двигател Cat C3.3B, позволяващ отличен достъп за периодично обслужване. Режимът ECO на двигателя регулира високите обороти на празен ход, като поддържа пълна теглителна сила, с което пести гориво и намалява шума при най-често изпълняваните работи, които не изискват максимална производителност. Обработката на отработените газове чрез филтър за твърди частици осигурява съответствие със стандартите за вредни емисии.

Системата Cat Hystat осигурява максимална скорост от 35 km/h (22mph) с опционната трансмисия "stop-to-shift", която позволява на оператора да избира между максимална колесна тяга и максимална скорост на придвижване чрез удобен превключвател на дясната конзолата и автоматично да регулира скоростта при спускане по наклон.

Тези машини се предлагат с два различни бързосменника – един тип "мини товарач", съвместим с повечето прикачни устройства за мини товарачи, и един, проектиран за работа с пълната гама кофи на Cat, оптимизирани вилици за палети и някои прикачни устройства на конкурентни производители.

Персонализиране на характеристиките

Многофункционалността и удобното управление наc10378631_599 моделите от серия M са обогатени с нови опции – пакет "Пътни функции" и пакет "Товарни функции", които включват нова електронна Soft-Touch клавиатура за удобно управление на повечето функции.

Пакетът "Пътни функции" включва система Ride Control, която омекотява движението на машината с товар по неравен терен, като подобрява возенето и предпазва материала от изсипване. Също така, системата Creeper Control за пълзящ ход позволява регулиране на скоростта на придвижване независимо от оборотите на двигателя с цел прецизен контрол при работа с прикачни устройства с непрекъснат режим на работа, като например снегорини и метящи четки.

Добавена е също система за модулиране на работата на прикачното оборудване (Implement-Modulation) с цел регулиране на бързината на реакцията на хидравликата с три нива и система за контрол на агресивността на хидростатичната трансмисия (Hystat Aggressiveness) с три нива на ускорение и бързина на реакцията при промяна на посоката. Тези функции позволяват на операторите да програмират машината според своите предпочитания и спрямо условията на работа.

Пакетът "Товарни функции" включва електронно заключване на газта, система за модулиране на работата на прикачното оборудване (Implement-Modulation) и система за контрол на агресивността на хидростатичната трансмисия (Hystat Aggressiveness), като същевременно включва допълнителни функции за подпомагане на оператора при товарене: Контрол на колесната тяга и връщане към копаене

Контролът на колесната тяга увеличава производителността и намалява експлоатационните разходи, като намалява приплъзването на гумите при хлъзгав терен, повишава ефективността на пълнене на кофата и намалява износването на гумите.

Функцията за връщане на кофата в изходно положение се задейства, когато операторът постави джойстика в положение за изправяне на кофата след изсипване на товара в камион. Тази функция се настройва чрез цилиндъра за накланяне.

Безопасност, управление на машинния парк

Системата Cat Connect осигурява интелигентно използване на технологии и услуги с цел повишаване на ефективността на работната площадка. Технологиите LINK, като например опционната система Product Link™, помагат на собствениците на машинни паркове да оптимизират производителността на своето оборудване и да намаляват разходите за притежание и експлоатация чрез онлайн интерфейса VisionLink®, като следят ключови данни за местонахождение, работни часове, разход на гориво и график за диагностика.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.