1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Компанията Valtra модернизира тракторите от серия S

Компанията Valtra модернизира тракторите от серия S

Те притежават нов външен вид, по-голяма мощност и обновени устройства от четвърто поколение

Тракторите на Valtra от изпитаната серия S вече притежават нов външен вид, по-голяма мощност и обновени устройства от четвърто поколение. Те са оборудвани с 8,4-цилиндрови двигатели AGCO Power, отговарящи на стандарта за емисии Етап 4 и с помощта на усилвател развиват мощност до 400 конски сили и въртящ момент 1650 Nm. Самите двигатели са снабдени с два турбокомпресора, като единият от тях притежава електронен регулируем байпасен клапан. Благодарение на новите турбокомпресори те развиват изумително висок въртящ момент при ниска скорост на двигателя. Същевременно температурата на отработените газове е по-ниска, което допълнително увеличава надеждността на двигателя и намалява количеството на емисиите. Този тип двигатели са с високоефективна употреба на горивото, за която спомагат системата за селективна каталитична редукция (СКР) и системата за управление на двигателя Sisu Tronic. За да отговорят на изискванията на стандарта за емисии Етап 4, двигателите AGCO Power са снабдени със система за рециркулация на отработените газове (EGR), функционираща без допълнителни филтри за механични частици. Емисиите се пречистват с помощта едновременно на урея и каталитични преобразуватели, което премахва всякаква необходимост от поддръжка на системата.

Тракторите от новата серия S притежават трансмисия лидер на пазара и двигатели, проектирани за максимално трудни операции. Безстепенната непрекъсната трансмисия AGCO (AVT) е изключително надеждна и се управлява ергономично от подлакътника на шофьора Valtra ARM. С цел да се оптимизират производителността и разходът на гориво, операторите могат да избират между два режима на управление на машината. Подемните механизми са вградени в рамата и работят със сечива с тегло до 12 тона в задната си част и сечива с тегло 5 тона отпред. С помощта на най-много шест клапана хидравличната система създава дебит 175 литра. Двигателите, които ефективно оползотворяват горивото и мощната хидравлика могат да генерират спестявания на стойност десетки хиляди евро на година.

 _n4f5881_1_448_01

В разработването на устройствата и приспособленията на тракторите от серия S участват и клиентите. Системата за управление на заден ход TwinTrac на Valtra обезпечава ефективната им работа на заден ход, например при операции с косене, пластене и рязане. Работата на заден ход е изключително ефективна благодарение на отличната видимост, по-мощния заден подемен механизъм и по-голямата подвижност на тракторите от новата серия. Така например при косене на заден ход се изразходват приблизително с 10% по-малко гориво и време, отколкото при косене на преден ход. По-малък е и стресът за главата и врата на оператора, създаван от непрекъснатото завъртане на тялото. Черешката на тортата по отношение на комфорта, който тракторите от серия S създават, е окачващата система на кабината AutoComfort, която автоматично нагажда окачването към съответните условия на работа.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.