1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Компанията Valtra модернизира тракторите от серия S

Компанията Valtra модернизира тракторите от серия S

Те притежават нов външен вид, по-голяма мощност и обновени устройства от четвърто поколение

Тракторите на Valtra от изпитаната серия S вече притежават нов външен вид, по-голяма мощност и обновени устройства от четвърто поколение. Те са оборудвани с 8,4-цилиндрови двигатели AGCO Power, отговарящи на стандарта за емисии Етап 4 и с помощта на усилвател развиват мощност до 400 конски сили и въртящ момент 1650 Nm. Самите двигатели са снабдени с два турбокомпресора, като единият от тях притежава електронен регулируем байпасен клапан. Благодарение на новите турбокомпресори те развиват изумително висок въртящ момент при ниска скорост на двигателя. Същевременно температурата на отработените газове е по-ниска, което допълнително увеличава надеждността на двигателя и намалява количеството на емисиите. Този тип двигатели са с високоефективна употреба на горивото, за която спомагат системата за селективна каталитична редукция (СКР) и системата за управление на двигателя Sisu Tronic. За да отговорят на изискванията на стандарта за емисии Етап 4, двигателите AGCO Power са снабдени със система за рециркулация на отработените газове (EGR), функционираща без допълнителни филтри за механични частици. Емисиите се пречистват с помощта едновременно на урея и каталитични преобразуватели, което премахва всякаква необходимост от поддръжка на системата.

Тракторите от новата серия S притежават трансмисия лидер на пазара и двигатели, проектирани за максимално трудни операции. Безстепенната непрекъсната трансмисия AGCO (AVT) е изключително надеждна и се управлява ергономично от подлакътника на шофьора Valtra ARM. С цел да се оптимизират производителността и разходът на гориво, операторите могат да избират между два режима на управление на машината. Подемните механизми са вградени в рамата и работят със сечива с тегло до 12 тона в задната си част и сечива с тегло 5 тона отпред. С помощта на най-много шест клапана хидравличната система създава дебит 175 литра. Двигателите, които ефективно оползотворяват горивото и мощната хидравлика могат да генерират спестявания на стойност десетки хиляди евро на година.

В разработването на устройствата и приспособленията на тракторите от серия S участват и клиентите. Системата за управление на заден ход TwinTrac на Valtra обезпечава ефективната им работа на заден ход, например при операции с косене, пластене и рязане. Работата на заден ход е изключително ефективна благодарение на отличната видимост, по-мощния заден подемен механизъм и по-голямата подвижност на тракторите от новата серия. Така например при косене на заден ход се изразходват приблизително с 10% по-малко гориво и време, отколкото при косене на преден ход. По-малък е и стресът за главата и врата на оператора, създаван от непрекъснатото завъртане на тялото. Черешката на тортата по отношение на комфорта, който тракторите от серия S създават, е окачващата система на кабината AutoComfort, която автоматично нагажда окачването към съответните условия на работа.

 _n4f6843_1_448

Съвсем естествено новите трактори от серия S на Valtra могат да бъдат оборудвани с модерни селскостопански технологии, като системата за асистирано управление AutoGuide 3000 и телеметричната система AgCommand. Системата за управление на предната част на машината U-Pilot и възможността за инсталиране на операционна система Isobus за управление на сечивата са част от стандартните им характеристики.

За надеждността на тракторите с марка Valtra спомага и обслужването, което компанията и нейните търговски представители предлагат, например бърза доставка на резервни части, експертно обслужване, конкурентно финансиране и дори дистанционен контрол посредством телеметричната система AgCommand. С подкрепата на компанията-майка AGCO дружествата AGCO Parts, AGCO Academy, AGCO Finance и търговските представители на Valtra на местно ниво гарантират, че всички трактори от серия S функционират перфектно 24 часа в денонощието и през цялата година, дори при максимално сурови условия. Тракторите от серия S на Valtra се предлагат на пазарите в Европа, Южна Америка, Африка и Русия.

 стандартна макс. мощност (к.с.)/мощност с усилвател             

S274                270/300                                 

S294                295/325                                 

S324                320/350

S354                350/380

S374                370/400


Valtra Inc. разработва, произвежда, продава и обслужва трактори с марка Valtra. Компания Valtra е лидер в производството на трактори в скандинавските страни и втората по популярност марка в Латинска Америка. През изминалата година общият брой на произведените във Финландия и Бразилия трактори възлиза на 23 000. Valtra е световноизвестна търговска марка, собственост на Корпорация AGCO.

ЗА AGCO

AGCO е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на селскостопанска техника. В помощ на производителността на селското стопанство AGCO предлага пълен набор от трактори, комбайни, машини за сено, пръскачки, машини за фуражи и оран, сечива, резервоари за зърно, системи за производство на протеини и резервни части за тях. Продуктите на AGCO се продават основно под пет търговски марки: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® и Valtra®. В световен мащаб те се разпространяват от 3150 независими търговски представители и дистрибутори в повече от 140 страни. Централният офис на основаната през 1990 г. компания AGCO се намира в Дълут, щата Джорджия (САЩ). През 2012 г. нетните приходи от продажби на AGCO възлизат на $10,0 млрд. www.AGCOcorp.com .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.