1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Конкурсът „Трактор на годината“ обяви новаторски редизайн на своите категории награди и добави категория „Роботизирани трактори“

Конкурсът „Трактор на годината“ обяви новаторски редизайн на своите категории награди и добави категория „Роботизирани трактори“

TotY и BKT официално подновиха спонсорския договор за следващите 4 години

TotY разкрива революционни промени в наградите за трактори: поглед към следващите 25 години от селскостопанската еволюция

В честването на 25-годишната си история, конкурсът Трактор на годината (TotY) не само размишлява върху миналото, но смело насочва погледа си към бъдещето на селскостопанската техника. Индустрията стана свидетел на забележителна трансформация през последния четвърт век и TotY се развива заедно с нея. Организацията обяви новаторски редизайн на своите категории награди, демонстрирайки фокусиран подход към следващите 25 години.

Постоянното развитие на индустрията за селскостопански трактори убеди журито да раздели категорията на трактори за полеви дейности на две отделни категории въз основа на мощността:

TotY HighPower: Революция над 300 конски сили

TotY HighPower бележи революционна стъпка, признавайки трактори с мощност над 300 конски сили като основни играчи в съвременното земеделие. Това признание подчертава зависимостта на индустрията от трактори с висока мощност, подчертавайки тяхната критична роля за повишаване на производителността, ефективността и устойчивостта. В един непрекъснато развиващ се свят, където технологиите и иновациите царуват, категорията TotY HighPower е свидетелство за ангажимента на индустрията да разширява границите.

TotY MidPower: Универсалният диапазон от 150-280 конски сили

TotY MidPower следва примера, признавайки развиващия се пазар и необходимостта от разделяне на категорията на откритото поле на второ ниво. Фокусирана върху трактори с конски сили, вариращи от 150 до максимум 280, тази категория гарантира, че тези универсални машини получават признанието, което с право заслужават. Тези трактори постигат баланс между мощност, гъвкавост и ефективност, обслужвайки разнообразна гама от селскостопански операции.

TotY полезност: Многофункционални и полезни постижения

Категорията TotY Utility запазва фокуса си върху многофункционалните и полезните трактори, с модифицирани технически изисквания, отразяващи диапазона на мощност от 70 до 140 конски сили, максимален 4-цилиндров двигател и максимално работно тегло от 9000 килограма. Въпреки по-ниските си конски сили и компактни размери, комуналните трактори играят основна роля в дребното земеделие, като се отличават с достъпност, горивна ефективност и маневреност.

TotY специализирани: Пригодени за уникални среди

Категорията TotY Specialized остава посветена на овощни градини и лозя, включвайки трактори с мощност над 40 конски сили, признавайки уникалните нужди на тези специализирани земеделски условия.

Устойчиво TotY: Празнуване на екологичното съзнание

Устойчивостта заема централно място с категорията Sustainable TotY, отбелязвайки иновациите и подчертавайки ангажимента на селскостопанската индустрия за осигуряване на екологично устойчиви трактори. Тази награда подчертава решаващата роля, която устойчивите практики играят в оформянето на бъдещето на земеделието.

TotYBot: Прегръщане на бъдещето с автономни машини

В новаторски ход, TotY представя TotYBot, категория, фокусирана изключително върху роботизирани трактори, оборудвани с 3-точков теглич, PTO, без кабина и с минимум TRL от 8 (ниво на техническа готовност). Тази ориентирана към бъдещето категория отразява признанието на индустрията за трансформиращия потенциал на автономните машини. С усъвършенствана автоматизация и изкуствен интелект тези трактори обещават подобрена ефективност, намалени разходи за труд и оптимизирани селскостопански операции.

За тази специфична категория организацията TotY ще се възползва от техническото сътрудничество на FederUnacoma, което благодарение на инженерната си експертиза ще предостави информация и технически подробности, които ще бъдат ценни за журито, както при идентифицирането на тракторите, които ще бъдат номинирани, така и при фокусирането върху параметрите за оценка, които по своята същност трябва да бъдат различни от тези на конвенционалните трактори.

Еволюция в процеса на подбор

По-специално, процесът на подбор се развива заедно с категориите за награди. Започвайки от следващото издание, журито ще избере трактори за всяка категория, признавайки нарастващата сложност и разнообразие на селскостопанския сектор.

Тъй като TotY отправя поглед към следващите 25 години, тези смели промени подчертават ангажимента на индустрията към иновациите, устойчивостта и трансформиращия потенциал на напредналите селскостопански машини. Нововъведените категории отразяват цялостното разбиране на развиващите се нужди на земеделските производители по целия свят, като гарантират, че наградите TotY остават в челните редици на признаването на върховите постижения в непрекъснато променящия се пейзаж на селскостопанските технологии.

Журито на Toty, съставено от 25 професионални журналисти от цяла Европа /член на журито от България е Светла Гърбешкова от АГРО ТВ/, е едва в началото на новия сезон - много събития и актуализации ще бъдат споделени през следващите месеци.

Пътуването ще достигне кулминацията си по време на церемонията по награждаването в деня на откриването на Eima International, насрочено за 6 ноември 2024 г. в Болоня, Италия.

Освен това, все по-нарастващата аудитория на Eima International ще има възможност да се възхищава на тракторите, които се състезават за наградите TotY 2024 в специална открита зона, където тракторите ще се представят в шоу два пъти на ден.

 

TotY и Bkt затвърждават дългогодишното си партньорство с официалното подновяване на спонсорския договор за следващите 4 години. Това много положително сътрудничество означава постоянен ангажимент на двете компании в областта на селскостопанския трактор.

Проектът, който непрекъснато се развива, се откроява със стратегическото използване на социалните медии и онлайн платформите, което е от решаващо значение за споделянето на идеи и информация. Събитията на живо и престижната годишна церемония по награждаването представляват основни стълбове на целия проект, привличайки вниманието на селскостопанската индустрия.

Подновяването на споразумението бележи началото на нова фаза, характеризираща се с амбицията да допринесе значително за индустрията. Партньорството има за цел все повече да се фокусира върху иновациите и устойчивостта, демонстрирайки нарастваща чувствителност към екологичните предизвикателства и необходимостта от авангардни решения в сектора на селскостопанските трактори.

Трактор на годината (TotY)

Трактор на годината (TotY) е престижна награда, признаваща високи постижения в селскостопанската тракторна индустрия. TotY се ангажира да демонстрира иновациите, устойчивостта и трансформиращия потенциал на модерните селскостопански машини. Церемонията по награждаването се провежда ежегодно.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.