1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Конкурсът „Трактор на годината“ за 2024 г. стартира в Мумбай

Конкурсът „Трактор на годината“ за 2024 г. стартира в Мумбай

Състезават се общо 12 трактора, представени от 10 марки

За първи път стартът на конкурса „Трактор на годината“ се пренесе извън пределите на Европа. По покана на официалния спонсор на състезанието – BKT, събитието се проведе в родината на компанията – Индия. Така прекрасната обстановка на хотел Trident, разположен в сърцето на Мумбай, отбеляза официалния старт на събитието, наречено Let The Challenge Begin.

В продължение на два дни производителите на трактори представиха своите кандидати пред международното жури, състоящо се от 25 журналисти, включително и от България.

Форматът предостави възможност всяка компания да изтъкне уникалните характеристики на своите трактори чрез презентации, аудио и видео материали.

Конкурсът е разделен на три категории: „Трактор на годината“, „Най-полезен трактор“ и „Най-добър специализиран трактор“. В допълнение се връчва и силно желаната награда „Устойчив трактор“, която отличава най-модерната машина по отношение на устойчивостта.

За сезон 2024 се състезават общо 12 трактора, представени от 10 марки: Claas, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, McCormick, Landini, Antonio Carraro, Reform, Solis и Farmtrac.

До края на юни журито ще обяви списък с финалистите, като ще бъдат организирани полеви тестове в цяла Европа. Конкурсът ще завърши с обявяването на победителите на изложението Agritechnica в Хановер.

Конкурсът "Трактор на годината" тази година празнува своята 25-годишнина.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.