1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kubota Corporation и UV Boosting – ново партньорство за внедряване на иновации в сектор лозарство и овощарство

Kubota Corporation и UV Boosting – ново партньорство за внедряване на иновации в сектор лозарство и овощарство

Основната цел е да се работи върху устойчиви и прецизни решения, които да допринесат за рентабилност

Kubota планира да се справи с глобалните предизвикателства като екологични разпоредби, въздействия върху климата и недостиг на работна ръка, като разшири възможностите, фокусирани върху нуждите на пазара, и предлага интегрирани решения и технологичен напредък за производители на лозя и овощни градини.

В този си стремеж Kubota Corporation и UV Boosting обявиха партньорство, чрез което съвместно да се популяризират и внедряват иновации в сектор лозарство и овощарство.

кубота-ув

UV Boosting е френска стартираща компания, която предлага уникално патентовано решение за стимулиране на естествената защита на растенията чрез UV-C светкавици.

„Увеличаващите се регулаторни ограничения и загрижеността за околната среда създават необходимост от алтернативи за минимизиране на химикалите при специалните култури.

Основната цел и фокус е да се работи върху устойчиви и прецизни решения, които да допринесат за рентабилност.

На следващ етап ще се диверсифицират възможностите тези решения да обхванат и други култури“, казва Дария Батухтина, мениджър за стратегическо бизнес развитие в Kubota Innovation Center Europe.

кубота

Високоенергийните UV-C светкавици задействат защитен механизъм в растенията, засилвайки естествената им защита. Това позволява на производителите да намалят зависимостта от фунгициди и да сведат до минимум щетите, причинени от патогени и други абиотични стресове като пролетна слана или суша.

„С това партньорство Kubota разширява обхвата си в алтернативни решения за защита на културите и ускорява стратегията си за иновации с цел създаване на нови бизнес възможности“, заяви казва Ерве Жерар-Биар, вицепрезидент по бизнес развитие, Kubota Holding Europe B.V.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.