1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kubota M5001N – финалист в категория „Най-добър специализиран трактор“ за 2018-та

Kubota M5001N – финалист в категория „Най-добър специализиран трактор“ за 2018-та

Машината беше представена на лозов масив във Франция

Специализираният сектор поставя все по-големи предизвикателства пред производителите на агротехника. Търсенето е на мощни, но същевременно компактни и гъвкави трактори. Коя е най-успешната разработка в този сегмент за 2018-та година? Разрешаването на тази задача си е поставило журито на конкурса „Трактор на годината“. Отличен претендент в категорията „Най-добър специализиран трактор“ е Kubota M5001N, който беше представен на лозови масиви във Франция. На събитието присъства както технически екип на Kubota Europe S.A.S, така и президентът на компанията Казунари Шимокава.

Гамата е задвижвана от 4-цилиндров двигател Kubota V3800 – TIE4, Stage 3B, от 73 до 105 к.с., с Common rail инжекционна система заедно с SCR технология, AdBlue®, EGR, DPF и DOC. Комбинацията от тези технологии гарантира отлично представяне на терен с оптимална горивна ефективност. Това е мощен, надежден и тих двигател, производство на Kubota, изтъкнаха домакините на презентацията.

Kubota M5001N е много компактна машина – в това се убедиха членовете на журито на конкурса, които лично тестваха трактора. Достъпът до кабината е удобен, безопасен и лесен. Важна отличителна черта на кабината е, че тя е с равен под и предлага отлична видимост. Има широко място за водача, а седалката е с пневматично окачване. Позицията на волана е много удобна и осигурява комфортно управление. Водачът има на разположение нов LCD Панел и ергономично разположени работни уреди.

Предният капак на трактора е много компактен, с цел  предоставяне на отлична видимост и много лесен достъп за поддръжка. За да се запази компактната форма на трактора, инженерите на Kubota са решили да има по един горивен резервоар отляво и отдясно на машината.

Моделът предлага два типа трансмисии: 18х18 с 6 синхронизирани скорости, и 36х36 – с 6 синхронизирани скорости с Dual Speed технология. Трансмисията осигурява гладко превключване на скоростите.

Kubota M5001N е изключително маневрен, с радиус на завой по-малко от 4 метра. Клиърънсът е само 37 см, а капацитетът на задната навесна система е 2300 кг. 
Пред журито на конкурса „Трактор на годината“ беше представена и верижна версия на трактора.

Характерни за Kubota M5001N са компактният диференциал и увеличеното междуосие – за по-добра теглителна сила, стабилност, комфорт на оператора.
Машината разполага с един терминал за всички ISOBUS машини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.