1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kubota представи новото поколение трактори M5001

Kubota представи новото поколение трактори M5001

Те впечатляват със своите функции и висока ефективност благодарение на върховата дизелова технология на Kubota

Kubota Corporation стартира новата си серия M5001. Това е изключително вълнуващ момент за компанията, тъй като тя продължава инвестициите си в сектора на селското стопанство. Стартирането на сериите M5001 завършва обновяването на сериите M, което започна с въвеждането на гамата Flagship M7001 с трактори между 130 до 170 к.с. Kubota инвестира над 40 млн. евро в нова производствена база в Северна Франция - Kubota Farm Machinery. С тази инвестиция компанията подчертава своя ангажимент за глобалното си развитие на основните селскостопански пазари. Новата серия М5001 е разработена, за да замени и наследи предишните модели M8560 и M9960 на компанията. Тя включва трактори от 95 до 113 к.с., задвижвани от 4-цилиндров двигател V3800 на Kubota и върхови технологии за максимизиране на мощността, производителността, контрола и комфорта за потребителите.

При проектирането на този иновативен трактор, компанията се фокусира върху четири основни аспекта, което позволява на тракторите успешно да извършват всякаква работа на полето. Те предлагат удобство, лекота на използване, гъвкавост и маневреност.

Серията M5001 впечатлява със своите функции и висока ефективност, благодарение на върховата дизелова технология на Kubota. В тази връзка, японската компания е първият производител, който включва CRS (Common Rail System), оборудвана с катализатор (SCR), система за рециркулиране на изгорелите газове с водно охлаждане (EGR), филтър за твърди частици (DPF) и катализатор за дизелово окисление(DOC). Комбинацията от тези технологии оптимизира отделните операции и намалява консумацията на гориво. В допълнение, 16-клапановият двигател отговаря на стриктните изисквания за контрол на емисиите, наложени в Европа с последния етап за емисиите, известен като Етап 4.

Друга ключова характеристика на серията M5001 е лекотата на използване, която позволява на фермерите да извършват успешно всякакъв вид работа. Благодарение на ISOBUS системата и нейната гама от решения в прецизното земеделие може да се извършва третиране с пестициди, торове, както и засяване.

Тракторът е специално проектиран за работа, която изисква отлична маневреност и по-голяма оперативност на работните места с голяма мощност при потегляне.

В допълнение, трансмисията 40-ECO с шест синхронизирани предавки, с технология за двойна скорост High-Lo позволява на земеделските производители да променят директно предавките леко и бързо. Електрохидравличното реверсивно устройство дава възможност да се избягва използване на съединителя, което осигурява бърза и постепенна промяна на посоката.

Кабината Ultra Grand Cab II е толкова голяма, че предлага видимост на почти 360º. Тази панорамна видимост се увеличава, благодарение на люка на покрива с плъзгащ се сенник. Това, заедно с голямата гама от оборудване, осигурява максимален комфорт и високи нива на производителност през цялата година. Тракторът разполага със светлини с висока мощност, които позволяват да се работи през нощта, включително и в складови пространства. Тракторът M5001 може да бъде оборудван с челен товарач LA1854, специално проектиран от Kubota за този трактор, което гарантира съвместимост и оптимизиране на резултатите. Умаленият дизайн на капака на двигателя осигурява оптимална видимост и безопасност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.