1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кубота придоби Pulverizadores Fede – испански производител на високотехнологични смарт решения за пръскане

Кубота придоби Pulverizadores Fede – испански производител на високотехнологични смарт решения за пръскане

Kubota Group ще разшири гамата си прикачен инвентар за пазара на специалните култури

Kubota Group придоби 100% от акциите на Pulverizadores Fede, S.L. - производител и дистрибутор, с над 50 години опит, на прецизни пръскачки за трайни насаждения. Пазарът на този тип култури в Европа е процъфтяващ бизнес, на което Кубота гледа като на важна ниша за бизнеса си със своите специализирани трактори.

Силата на Pulverizadores Fede, S.L. е в разработените високи технологии, включително смарт решенията които предоставя техният продукт, а именно „умна пръскачка“. Тя управлява обема на химикалите и въздушния поток в реално време, използвайки датчик, за да измерва височината на растенията. Целта е прецизно и щадящо околната среда пръскане в отговор на строгите екологични разпоредби за намалена употреба на химикали.

kubota

Придобивайки Pulverizadores Fede като дъщерно дружество, Kubota Group ще допълни към разнообразния избор от техника и прикачна такава за трайни насаждения. По този начин ще се повиши продуктивността между трактора и прикачния инвентар, допринасяйки за намаляване на въздействието върху околната среда и разхода на гориво посредством ефективно пръскане, което използва по-малко химикали и вода.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.