1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kverneland с поредната награда за иновации

Kverneland с поредната награда за иновации

Арилд Гйерде, зам.-президент: Отчитаме една добра година на партньорство с НИК

Плугът на Kverneland 6300 S Variomat получи престижната награда Машина на годината за 2020 на AGRITECHNICA

„Винаги се радваме, когато получаваме заслужено награди в конкурса Машина на годината. Имаме много призове и се радваме, когато журналисти оценяват нашите продукти като полезни и ефективни за фермерите“, коментира Арилд Гйерде, зам.-президент.

„Наградената машина е нов модел полунавесен обръщателен плуг с аеропрофилни плужни тела, което позволява да преминава по-голямо количество почва и по-лесно справяне с растителните остатъци на полето. Просветът е 80 см. Стоманата е закалена по специална технология, което прави плуга по-лек, като така се минимизира теглителната сила и разходът на гориво“, допълни продуктовият специалист Антъни Гауберт.

Освен със здравината на стоманата, Kverneland са известни с модерните технологии, които внедряват в инвентарите.

Арилд Гйерде

Арилд Гйерде

„Винаги акцентираме на прецизното земеделие и следваме тенденцията на дигитализация, с което даваме нови решения на фермерите за постигане на по-голяма точност и по-високи добиви. Ние им помагаме да получават повече с по-малко ресурси. Като, например, да влагат по-малко количество химикали и торове, а в същото време да постигат много добри добиви, развивайки максимално устойчиво и щадящо към околна среда земеделие, подчерта Арилд Гйерде и допълни: При торачките постигаме голяма прецизност с GEOSpread. Произвеждаме високоскоростни сеялки, които са много прецизни и производители.“

Един от акцентите по време на Агритехника беше пролетната сеялка Optima RS. Това е една високопроизводителна и високоскоростна навесна сеялка. Това е комбинацията от доказалата се в годините твърда рама R с високоскоростните секции SX. Благодарение на това фермерите разполагат с по-голям бункер за тор – до 2 000 литра, а дизайнът на рамата позволява изсяващите апарати да бъдат позиционирани на разстояние в диапазона от 37,5 до 75 см. Това позволява на фермерите да бъдат гъвкави според почвено-климатичните условия при сеитбата.

От 6 до 9 метра е работната ширина на навесната сеялка, като можем да сложим от 8 до 18 секции на нея. С помощта на GEOControl при необходимост се отварят и затварят определени сеещи апарати. Друго предимство е електрохидравличното задвижване при прилагането на тор. „Тази сеялка е един от нашите ключови продукти за прецизно земеделие с добре познатата Е-drive система – тоест вместо механично, ние имаме електрическо задвижване, като така постигаме много добра прецизност“, каза Антъни Гауберт.

По думите му висш пилотаж в прецизното торене с EXACTA TL GEOSPREAD, като обясни: „Благодарение на секционния контрол се постига прецизност при торенето по границите на блока, елиминирайки излизането от полето или при неправилна форма на парцелите, като позволява спестяване до 15% от разходите за тор. Тегловната система, която е уникална за марката, позволява много точно претегляне на тора и оттам – много точно определяне на нормата.

Говорейки за точна норма на торене, без съмнение следващата стъпка към по-прецизно торене е променливата норма, при която се прилага точното количество тор на точното място – нито по-малко, нито повече. Тук представяме за първи път Multi rate, с което надграждаме прецизността, осигурявайки възможност за по-точно определяне на нормата чрез отчитане на стойността в 8 различни клетки по ширината на торене, което е изключително важно при големи работни ширини като например 54 метра.“

Друг важен фактор за прецизността при торене е интеграцията между GPS навигация и торачката, като така се гарантира точно приложение на желаната норма и работа в желаните линии само с един терминал.

Интелигентните инвентари на Kverneland се предлагат у нас от фирма НИК. Арилд Гйерде, зам.-президент:

„За нас България е много важен пазар, където наблюдаваме растеж на потреблението на машини. Отчитаме една добра година на партньорство с НИК. Можем да бъдем успешни на всеки пазар, когато имаме правилния партньор. Нашите технологии са на високо ниво и затова се нуждаем от квалифицирани и професионални партньори като НИК. НИК доказаха това, тъй като те акцентират много на обучението на кадрите и качественото сервизно обслужване.“

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.