1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Laverda отпразнува 140 години от създаването си

Laverda отпразнува 140 години от създаването си

Брандът е предизвикателство и страст за компанията AGCO

Честването на 140-годишния юбилей на италианската компания Laverda събра бизнес партньори и журналисти от цял свят в италианския град Тоди, а домакините от AGCO бяха подготвили интересни презентации за историята на компанията, развойната й дейност и продуктовата й гама. Специална покана получиха и водещи български агромедии, както и ръководството и част от екипа на Оптиком, начело с управителя на фирмата г-н Веселин Генев.

Историята на Laverda стартира през далечната 1873 г., в която Пиетро Лаверда създава "Работилница", която много скоро, през 1930 г. се превръща в лидер в индустрията. Машините, които са белязали историята и напредъка на техниката, са известни не само в Италия, но и по света.

Първият италиански самоходен комбайн на Laverda – M 60 е създаден през 1956 г., а M 100 AL, създаден през 1970 година, е първата зърноприбираща машина, която позволява жътвата да се извършва по стръмни склонове, типични за италианските земи.

През 1980 г. компанията изгражда своя нов завод в Бреганце. След като преди две години AGCO придобива бранда във фабриката стартират значителни инвестиции, като последната от тях е строежъaт на цех за боядисване на машините, което ще увеличи капацитета на производството. И ако преди 5 години заводът в Бреганце е произвеждал 500-600 комбайна годишно, сега годишното производство надвишава 1000 комбайна. Компанията планира всяка година да прави инвестиции – в нови модели, които да бъдат още по-ефективни, ще се инвестира и в посока повишаване на техния капацитет.

Въпреки че 140 години са много, ние сме все още млади, защото сме в началото на нова генерация. Тези 140 години са нашата стартираща точка за бъдещата ни история, заяви Лучиано Паризе, маркетинг директор на Laverda, който работи в компанията от 40 години.

По повод честването на 140-ия юбилей на компанията беше направена полева демонстрация на моделите М300, кралицата на полето М400, както и кралицата на хълмистите терени със самонивелиращата система LCI.

При създаването на комбайните инженерите на Laverda се стремят към постигането на отлична производителност и ниска консумация на гориво. Машините са конструирани така, че да могат да работят перфектно хиляди часове на сезон. Новата Скай Лайн кабина е отличителна черта на последните модели на компанията.

През 2012 г., на изложението EIMA в Болоня беше представено новото лого на Laverda, което предначертава по-нататъшното развитие на тази историческа марка. С него компанията изпраща послание към клиентите, че има нова стратегия за развитие и подобряване на продуктите.

Простотата на техническите решения дава голяма надеждност при работа, чистота, много малки загуби, ниски производствени разходи, това е най-важното за бранда Laverda, коментира Веселин Генев, управител на фирма Оптиком. Това е водещо и за клиентите, както и поддръжката и сервизното облужване на машините.

Laverda е страст и предизвикателство за компанията AGCO, както и за екипа на Оптиком, който пожелава успешен жътвен сезон на всички свои клиенти.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.