1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Lemken проведе традиционните Дни на пресата в германския град Касел

Lemken проведе традиционните Дни на пресата в германския град Касел

Снимка:

110 журналисти от 27 държави, включително и от България, се запознаха с иновациите на компанията

Градчето Касел, намиращо се в Централна Германия, тази година стана домакин на традиционните Дни на пресата, организирани от Lemken – световноизвестен производител на машини за почвообработка, сеитба и растителна защита. Отдадени на каузата да произвеждат все по-иновативни машини, отзивчиви, гостоприемни и готови да покажат новостите в своята продуктова гама, от Lemken посрещнаха в Касел повече от 110 журналисти от 27 държави, включително и екип на българската АГРО ТВ, заедно с представител на фирма Агроин, която е официален дилър на бранда на страната ни. Градът е с 1100-годишни история и е едно от най-важните места за модерно изкуство. Идеята на Lemken е да се направи мост от този интересен културен фон към модерната селскостопанска техника. Никола Лемкен откри пресконференцията с думите: „Обичаме всичко, което правим. Правим го със страст. Ние сме специални.“

Като представител на седмото поколение, управляващо Lemken, бизнес дамата разкри предизвикателствата пред компанията: базирайки се на 230-годишната традиция, да произвежда все по-иновативни и ефективни машини, които да помагат на фермерите по целия свят да правят рентабилно земеделие. Изпълнителният директор на Лемкен Антони ван дер Лай подкрепи тези амбиции с конкретни факти, представящи дълсрочната визия на компанията – разширяване на съществуващите производствени мощности в заводите в Германия, откриване на нови заводи, увеличаване на работните места, налагане на машините на нови пазари като Канада, САЩ, Южна Африка, създаване на дъщерни компании в редица страни, включително и в България.

Новостите от Lemken бяха представени в семейната ферма Шпигел, която е на повече от 500 години. Обработваемите й площи са 400 ха. Тук с машините на Lemken постигат отлични резултати на тежките и каменисти почви.

Целия материал четете в рубрика Прояви на портала...

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.