1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Малък и умен трактор за хоби фермерството – имате го!

Малък и умен трактор за хоби фермерството – имате го!

Нови оранжеви мултифункционални компактни косачки на Gianni Ferrari - вече в оранжев цвят с бранд Кубота

Кубота започва да обръща все повече внимание на хоби фермерите, които също се нуждаят от качествена и удобна техника. За тях са подходящи моделите от сериите B1 и B2 в мощностния диапазон от 12 до 31 к.с. Те бяха сред акцентите на изложението ЕЙМА 2022 в Болоня.

 

Якоб Стиковски, продуктов мениджър в Кубота:

„Серията BX се състои от два модела, с мощност 23 и 26 к.с. Предлага се във вариант с кабина или без с хидростатична трансмисия, което допринася за лесно и приятно управление по време на работа. Има възможност и при двата модела монтаж на преден или заден силоотводен вал. Който търси малка, но умна машина – това е отговорът. Машините от тази серия са подходящи за косене на големи тревни площи, като футболни игрища, големи общински пространства, паркове и др. През зимния сезон тази серия машини също може да влезе в употреба, като има възможност да се сложи гребло за сняг, както и опесъчител.

Другата серия е В1 – това е най-малката серия трактори на Кубота. Тя включва модели с мощност 12, 16, 18 и 24 к.с. Те са подходящи в оранжерийното производство, лични дворове и др. Произведени са в Япония, като са оборудвани с 2- и 3-цилиндрови двигатели Кубота. Инвестицията си заслужава поради качеството, издръжливостта и икономичността на тези трактори. Предлагаме голямо разнообразие на прикачен инвентар, както и възможност за оборудване с челен товарач Кубота.“

 

На изложението Ейма Кубота показа и нови продукти, които допълват гамата самоходни косачки. Това са мултифункционалните компактни косачки на Gianni Ferrari, вече в оранжев цвят с бранд Кубота, поради придобиването на бранда. Характеризират се с висока производителност, маневреност, икономичност, както и лесно и приятно управление.

 

„Тук представяме серията V50, както и нейния по-малък брат серията PG, която е по-опростена. И двата модела са оборудвани с Кубота двигател. Технологията и при двете серии е еднаква – имаме коситбен апарат, като окосената трева се събира и се транспортира в задната част на косачката, където има колектор. PTO и турбината са независими, което означава, че събирането на тревата може да става в ремарке или камион. Подобни косачки имат стабилно търсене в Европа. Използват се в частни дворове, общински паркове, училищни зелени пространства, кампуси, спортни съоръжения“, каза Якоб Стиковски.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.