Massey Ferguson представя комбайните си за 2016 г.

Те са с нови 4 и 6-цилиндрови двигатели

Massey Ferguson, световен бранд на AGCO, с гордост обяви въвеждането на пазара на новия комбайн MF Activa 7340, който се захранва от най-модерния и усъвършенстван 4-цилиндров двигател. Това е съпроводено и с представянето на комбайна MF Activa 7344 с нов 6-цилиндров двигател, както и с множество подобрения за по-ефективна работа и повишена производителност.

„От доста време комбайнът е задвижван от 4-цилиндров двигател, казва Адам Шериф, мениджър маркетинг на Massey Ferguson. – Сега се предлага комбайн с 6 цилиндъра, но в по-лек и компактен пакет“, обясни той.

„След успешен сезон 2015 и разпродажба на всички комбайни на Massey Ferguson – Delta и Centora, фирмата продължава да укрепва позициите си на водещ производител на комбайни“, добавя и г-н Шериф.
За сезон 2016 Massey Ferguson въвежда редица промени, за да осигури по-висока производителност и по-добра себестойност на машините.
Комбайните на Massey Ferguson за 2016 г.
•    Нов MF Activa 7340, задвижван от усъвършенстван 4-цилиндров двигател AGCO Power, 4.9 литра, Common Rail и SCR
•    Нов MF Activa 7344, захранван от последната версия на AGCO Power, 7,4 литров 6-цилиндров двигател
•    По желание 5.5 м хедер PowerFlow за новия MF Activa 7344
•    Нов терминал и мултифункционален лост
•    Моделите MF Activa S предлагат по-бързо разтоварване с по-дълъг шнек
•    Опция за задвижване ParaLevel на комбайна MF Beta
•    Нов монитор за комбайните MF Delta и MF Centora

Новият MF Activa 7340 осигурява ефективна работа

Новият комбайн с пет сламотръса MF 7340 ACTIVA, с мощност 176 к.с., който замества MF 7240 ACTIVA, е превъзходен като входящо ниво машина за тези, които желаят да си осигурят ефективно прибиране на реколтата и предлага характеристики, които често се срещат само при модели с по-висок капацитет.

Заедно с двигателя, идва и нов свързан контролен панел CANbus в кабината. Цветният екран показва целия обхват на двигателя, както и комбинирана информация за работата на машината.

Комфортната и климатизирана кабина е оборудвана с луксозна окачена седалка, електрически огледала и отопление по стандарт. Нов многофункционален лост, който е подобен на този, използван в по-големия комбайн на Massey Ferguson, осигурява удобно управление на всички най-често използвани функции на машината.

Нов хедер PowerFlow за новия MF Activa 7344

„Доказано е, че PowerFlow може да увеличи производителността с до 73% при маслодайната рапица, с 15% при пшеницата и с 12% при ечемика. Също така, много е полезна при трудни условия, като подпомага земеделските производители да приберат по-бързо и повече реколта“, обясни г-н Шериф.

MF 7344 ACTIVA с пет сламотръса се захранва от нов усъвършенстван 6-цилиндров AGCO Power двигател с мощност 218 к.с., 7.4 литра. Той е широко използван при тракторите Massey Ferguson. Този издръжлив, с нисък разход на гориво и мощен двигател е настроен за точно подаване на въртящия момент и реакция, необходима за ефективно извършване на жътвата.

MF 7344 ACTIVA се характеризира със същия нов, мултифункционален лост и извод за допълнително оборудване като MF 7340 ACTIVA и е с нов дизайн. Той следва машините от „семейството“ комбайни на Massey Ferguson с нов покрив на кабината.

По-бързо разтоварване

Комбайнът MF Activa S с мощност от 243 до 306 к.с., снабден с пет или шест сламотръса, сега е оборудван с по-дълъг шенк за по-бързо разтоварване.
 
Моделите със сепаратор Multi Crop имат 5 метра дълъг шнек и разтоварват сэс скорост 105 л/сек, а тези с шнек с дължина 4,5 метра имат скорост на разтоварване от 85 литра/сек.

ParaLevel вариант в MF Beta 7360 PL и MF Beta 7370 PL

Уникалната система Massey Ferguson ParaLevel позволява на операторите при движение по леки наклони, да се възползват от стабилна система. „Тези, които работят по леки наклони или хлъзгави терени, когато не е нужно задвижване на четирите колела, вече могат да използват системата ParaLevel по наклони до 15%, за да се подобри производството и прибирането на зърното.“

Всички комбайни MF Activa и MF Beta Flatland се предлагат с устойчиви на износване компоненти, които могат да обработват и ориз, за допълнителна гъвкавост и, ако е необходимо, без резачка за слама.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.