1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Massey Ferguson разширява дейността си във Финландия

Massey Ferguson разширява дейността си във Финландия

Новият дистрибутор Turun Konekeskus Oy ще оглави продажбите и поддръжката на цялата гама на MF

Massey Ferguson, световен бранд на AGCO (NYSE: AGCO), значително засилва своите позиции във Финландия и повишава продажбите си, подобрява обслужването на клиентите и поддръжката на мрежата с определянето на нов партньор за дистрибуция.

Turun Konekeskus Oy ще поеме продажбата и поддръжката на цялата гама продукти от земеделска техника на Massey Ferguson във Финландия, включително трактори, машини за прибиране на реколтата, сено и оборудване за фураж, както и за поддръжка на техниката. Тази пълна гама от продукти представлява най-широкия обхват от селскостопанска техника на Massey Ferguson, наличен някога във Финландия. Земеделските производители в страната скоро ще могат да купуват техника на MF за жънене за първи път от много години, а оборудването за сено и фураж на MF е изцяло ново допълнение към посочената гама на Massey Ferguson.

Със седалище в Турку, Turun Konekeskus е опитен, предоставящ пълен набор от услуги за машини, дистрибутор. Компанията разполага с 14 регионални офиса за продажби и 26 дилъра, разположени на територията на цяла Финландия.

Ричард Маркуел, заместник-председател и управляващ директор за Европа, Африка и Близкия Изток на Massey Ferguson заяви: "Ние горещо приветстваме Turun Konekeskus в семейството на Massey Ferguson. Определянето на компанията като новия ни партньор показва радикално нов подход за дистрибуция на всички продукти на MF във Финландия, което ще има силен отзвук сред нашите клиенти тук. Turun Konekeskus е напълно независима организация с огромен опит и е идеалния партньор да оглави разширяването на нашите операции на този жизнено важен пазар."

"Massey Ferguson има дългогодишна връзка с финландската селскостопанска общност и това е началото на една вълнуваща нова ера, която ще затвърди още повече тази връзка", продължава той. "Новите правила за дистрибуция на Massey Ferguson, съчетани с по-широка гама от продукти, ще даде нова енергия и стимули за марката в страната. Ние смятаме значително да разширим присъствието си на този конкурентен пазар."

"Марката Massey Ferguson се налага все повече в Европа и ние правим големи инвестиции в нашата дистрибуторска мрежа", казва г-н Маркуел. "Това ново събитие е част от динамична дългосрочна стратегия за по-нататъшно подобряване на обслужването на клиентите и осигуряването на по-голямо присъствие на изключителната експертиза на Massey Ferguson. В същото време, нашата разширена гама от продукти във Финландия ще предостави на земеделските производители и предприемачи по-голям избор от пълната линия на машините на MF. Ние сме силно ангажирани в осигуряването на най-добрите решения и услуги след продажбата на машините на нашите клиенти."

В своя коментар Паси Весамо, председател на Turun Konekeskus Oy каза: "Ние сме изключително горди да започнем сътрудничество с Massey Ferguson. Марката MF предлага отлични продукти и, благодарение на сериозното наследство, е много уважавана на финландския пазар. Новото споразумение дава на нашата компания чудесна възможност за увеличаване и укрепване на търговската и сервизна дейност и за постигане на все по-високи нива на удовлетвореност на клиентите. В резултат на новото партньорство, ние вече изпълняваме плана за по-нататъшно развитие на нашата сервизна мрежа от 26 клона."

Turun Konekeskus е създадена през 1998 г. и претърпя сериозна експанзия през 2004 г., когато е придобила Konefarmi Oy, специалист в селскостопанска и горска техника.

През следващите месеци, основните дейности в подкрепа на Massey Ferguson ще включват серия от регионални търговски и маркетингови събития, включително демонстрации на машини, представления и изложби.

Най-широката гама от оборудване на MF обхваща трактори от 19-400 к.с.; комбайни от 176-496 к.с.; големи и малки квадратни и кръгли балировачки; оборудване за сено и фураж (косачки, гребла и сенообръщачки) и телескопични товарачи. Два диапазона чисто нови трактори стартираха през ноември 2015 и включват MF 4700 кабинен модел, който създава новия еталон за многофункционални трактори със 100 к.с., както и серията MF 5700 SL, която въвежда нова разновидност в сегмента на тракторите със 100-130 к.с.  Изключителните нови характеристики на MF 5700 SL вече са признати на най-високо ниво със спечелването от MF 5713 SL на наградата Трактор на годината 2016 (Best Utility) на изложението Агритехника в Германия.

"Ние искаме Massey Ferguson да бъде изборът на земеделска техника за професионалните фермери и това е нашата мисия - да доставим модерни, високо-производителни решения за земеделската техника, решения, които са надеждни, лесни за употреба и с най-добро обслужване в бизнеса", коментира Ричард Маркуел. "Ние сме много развълнувани за новото ни партньорство с Turun Konekeskus, което ще даде силен тласък на нашето присъствие във Финландия."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.