1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Мис България 2012 Габриела Василева представи новата Laverda M 410 на изложението БАТА АГРО 2013

Мис България 2012 Габриела Василева представи новата Laverda M 410 на изложението БАТА АГРО 2013

Зърнокомбайнът осигурява максимална производителност и минимизиране на разходите

Премиера за българския пазар са новите комбайни Laverda, които бяха представени от Мис България 2012 Габриела Василева при откриване на Международното изложение БАТА АГРО 2013 в Стара Загора.

Управителят на фирма Оптиком ООД Веселин Генев гръмна бутилка шампанско и с красивата българка представи пред гостите и посетителите на щанда новото лого на италианския бранд Laverda. Новият комбайн е с червен цвят, с такъв беше решен и тоалетът на миската – дълга шармантна рокля от ефирен плат.

Моделите М200, М300, М400, REV200 от серията AL – оризокомбайни и  самонивелиращи комбайни, са изцяло обновени. Целта е максимална производителност, минимизиране на разходите, удобство и комфорт на механизаторите.

Кабината Skyline е с умопомрачителен дизайн. Оборудвана е с новия терминал TechTouch за пълен контрол на функциите на машината и новия мултифункционален ергономичен джойстик PowerGrip, вграден в подлакътника на оператора. Хедерът Power Flow е създаден с цел по-лесна и ефективна жътва, с хидростатично задвижване на мотовилото и GSAX автоматична система за интелигентна жътва. PFR захранващата система се грижи за постоянно и равномерно подаване на културата от хедера към вършачния апарат. Ефективното овършаване и сепарацията на зърното са осигурени от многофункционалната система MCS Plus. Ситата се регулират директно от кабината, а почистването на зърното е под постоянния контрол от водача.

Двигателите на новите серии комбайни са AGCO Power, Тier3B с SCR технология за повече икономии на гориво и намалени емисии на отработените газове.

Щандът на Оптиком  беше посетен от министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков, който влезе в кабината на иновативния комбайн, за да се запознае с новостите, а след това се снима и с красивата Габриела Василева.

След представянето на комбайна посетителите се почерпиха с италиански пици и деликатеси.

Фермерите се снимаха за спомен с Мис България 2012 до новия комбайн Laverda M 410. Чудото на Laverda не остана дълго само, защото намери своя собственик. От утре зърнокомбайнът ще направи стопанина си конкурентен и печеливш.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.