1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Модерни решения на CLAAS получиха два златни и един сребърен медал

Модерни решения на CLAAS получиха два златни и един сребърен медал

Иновациите са: ново софтуерно приложение, системата CEMOS AUTOMATIC и концепция DYNAMIC COOLING

Тази година на изложението SIMA 2013 награди получиха общо 19 иновации – три златни медала, четири сребърни медала и дванадесет грамоти, като на компанията CLAAS бяха връчени три приза.

Златен медал за ново софтуерно приложение

Първият златен медал беше присъден на създаденото от CLAAS новаторско софтуерно приложение с работно заглавие „Universal Terminal ISOBUS“. Все още продуктът е в процес на разработка, като се очаква коренно да промени от гледна точка на потребителите системата ISOBUS за комуникация между тракторите и прикачения инвентар.

До този момент терминалите ISOBUS можеха да се използват за комуникация единствено във връзка с работните процеси, както и (в зависимост от наличното оборудване) за прехвърляне на данни между конкретната машина и компютъра във фермата. Операторите променят настройките на системата с помощта на дисплея на терминала. Посредством новото софтуерно приложение потребителите могат да визуализират и използват системата ISOBUS с личния си таблет, като разполагат с непрекъснат достъп до всички оперативни данни, както и с някои други приложения/сведения – например потребителски файлове, програми за електронна поща или метеорологични приложения. Единственото изискване е клиентът да притежава таблет, на който впоследствие да изтегли софтуера ISOBUS от интернет (App Store).

Системата позволява на клиентите бързо и лесно да инсталират обновления на софтуера.

Злато за системата CEMOS AUTOMATIC

Вторият златен медал на CLAAS беше присъден за представената през м. юли 2012 г. система CEMOS AUTOMATIC на новите комбайни LEXION 700. CEMOS AUTOMATIC е първата напълно автоматизирана разделителна и очистваща система за комбайни. С помощта на множество сензори тя контролира широк набор от параметри с мигновена точност и незабавно регулира настройките на комбайна спрямо съответните условия – напълно автоматично. CLAAS предлага два вида работни системи: CEMOS AUTO SEPARATION, която оптимизира разделянето на остатъчната зърнена маса, като регулира скоростта на ротора и разположението на роторната плоча. От своя страна, системата CEMOS AUTO CLEANING регулира процеса на очистване посредством параметрите скорост на вентилатора и големина на отворите на горното и долното сито. Заедно с автоматичната навигационна система GPS PILOT и устройството за управление на пропускателната способност CRUISE PILOT, комбайните CLAAS реализират един напълно автоматизиран процес на зърноприбиране.

Сребърен медал за новата концепция DYNAMIC COOLING

С цел да увеличи мощността на двигателите, CLAAS създаде съвършено нова охладителна система за последните модели комбайни от серия LEXION 700 – системата DYNAMIC COOLING. Тя е снабдена с вентилатор с променлив режим на работа, функциониращ на принципа „охлаждане според нуждите“, т.е. охлаждането, което системата осигурява винаги съответства на нуждите на машината. Въздухопроводната система също е усъвършенствана до голяма степен. Въздухът навлиза в радиатора, който се разполага хоризонтално и плътно зад двигателя, отгоре и се насочва към двигателя, встрани и надолу през новата система от вентилационни отвори. По такъв начин се създава ефект на завеса, която не допуска движението на прахови частици във възходяща посока. Поради ниското ниво на замърсяване се гарантира непрекъснатото постъпване на чист въздух и значително се намалява необходимостта от ремонти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.