1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. На Agritechnica 2017 Landini акцентира на специализираните трактори

На Agritechnica 2017 Landini акцентира на специализираните трактори

Новият им дизайн е стилен и динамичен

На Agritechnica 2017 световните компании се фокусират на иновациите в земеделската техника. Акцент на щанда на Landini са специализираните трактори.

Landini Rex 4 във версиите си с кабина V, GT и F предлага важни иновации, като 4-цилиндровия двигател 2,9 л Deutz без филтър за твърди частици. Бутонът Engine Memo Switch, запаметяващ оборотите на двигателя, е включен в стандартното оборудване. При 2200 об./мин максималните нива на мощност за 6-те модела са от 70 до 112 к.с., а времето за работа без прекъсване е удължено чрез по-големите горивни резервоари, които са 80 и 90-литрови. Трансмисията, производство на Argo Tractors, е с механичен или хидравличен реверс, 4-скоростни предавки и 3 диапазона. По избор се добавят опции за Hi-Lo, Hi-Medium-Lo и ходонамалител (creeper).

Landini Rex 4 предлагат широк избор валове за отвеждане на мощността – механични или хидравлични, в зависимост от трансмисията и с 2 или 4 скорости (540, 540 Eco, 1000 и 1000 Eco).

Друга важна характеристика на Rex 4 е хидравличната система, която подчертава неговите огромни възможности със сдвоена помпа с дебит 28+50 л/мин или тройна помпа с дебит 28+41+41 л/мин. Хидравличният кръг се допълва с подходящо разположени хидроразпределители за повече пространство и по-добра визия, а като опция се предлага селектор и разделител на потока. Налични са до 3 механични и/или до 7 електро-хидравлични разпределители.

Новият дизайн на тракторите е стилен и динамичен, а обновената кабина предоставя на операторите удобна работна среда с подобрена видимост, повече функционалност и по-прецизно управление за по-лесна и бърза работа с предно или задно навесения инвентар. Високото качество на материалите в кабината предоставя забележителен комфорт. При използване на тракторите за пръскане кабината може да се поръча с пакет за защита Class 4 за гарантиране на предпазване на оператора в среда с контролирано налягане от специални сензори. Както и досега, тракторите Rex 4 предлагат лесно управление, запазват компактните си размери и 55˚ ъгъл на завой за по-лесно обръщане в края на реда.

Лозарската версия V на Rex 4 има допълнителни модели и опции, включително специален мост High Pivot (с висока опора) с увеличена гъвкавост за по-лесно завиване и следване на терена при хълмисти лозя.

Иновации има и при предния мост на моделите F и GT, който освен в твърдата си версия с електрохидравличен блокаж на диференциала и 4 задвижващи колела, се предлага със система за централно окачване. Задните гуми с размери 24“, 28“ и 30“ при GT моделите утвърждават разностранните възможности на широките модели за овощни градини и компактните модели за работа на полето.

Серия 2 на Landini са идеалните универсални трактори за всякакъв вид операции в стопанството, както и за комунални дейности. Гамата включва три модела 2-045, 2-050 и 2-060 в разновидности STD или GE с двигатели Yanmar от 44 до 55 к.с. Резултатът е оптимална машина за работа на места, налагащи ограничения във височина и ширина – например в оранжерии или покрити с предпазна мрежа лозя. Тракторите от Серия 2 стават още по-компактни с 24“ задни гуми: 1,42 м мин. ширина и само 1,23 м височина до волана.

Серия Landini 4D са мултифункционални трактори със здрава конструкция, представени с няколко модела с кабина: 4-070D, 4-080D и 4-090D, съответно с мощности 68, 75 и 88 к.с. Двигателите са Deutz Tier4Final, а трансмисията е произведена в Италия от Argo Tractors и е механичен тип с 4 скоростни предавки и 3 диапазона, наличен е и вариант с ходонамалител (300 м/ч). Тракторът е с електрохидравлично управление 4х4, синхронизиран ВОМ с 1 или 2 скорости, хидравлична система с отворен център и дебит 45 л/мин, заден навес с товароподемност до 3400 кг.

Landini Super и Landforce са модели трактори за пазарите извън Европа, които също са представени на щанда на Landini на Агритехника 2017.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.