1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. На изложението „Агритехника“ Merlo ще представи първите модели от новата серия телескопични товарачи Turbofarmer

На изложението „Агритехника“ Merlo ще представи първите модели от новата серия телескопични товарачи Turbofarmer

Компанията предлага най-пълната гама от телескопични товарачи за земеделския бранш в света

Merlo предлага най-пълната гама от телескопични товарачи за земеделския бранш в света, като с помощта на над 50 продукта (проектирани спрямо специфичните изисквания на клиентите) отговоря на всички потенциални нужди на фермерите.

Две фамилии от продукти ще бъдат показани на изложението „Агритехника“ – Turbofarmer и Multifarmer. Те ще обновят и ще разширят допълнително продуктовата гама на Merlo, затвърждавайки позицията на компанията като един от водещите производители на телескопични товарачи в световен мащаб.

Новата серия от телескопични товарачи Turbofarmer

На изложението „Агритехника“ Merlo ще представи първите модели от новата серия телескопични товарачи Turbofarmer, съставена от две фамилии: за тежък режим на работа (Heavy-Duty) (TF50.8, TF45.8, TF45.11) и за умерено тежък режим на работа (Medium-Duty) (40.7). Фамилията телескопични товарачи Turbofarmer Heavy-Duty за тежък режим на работа: моделът TF50.8T

Фамилията от телескопични товарачи Turbofarmer е най-продаваната серия продукти на Merlo в селскостопанския сектор и получава широко признание за подвижността и производителността си. На щанда на Merlo на изложението тази изключително популярна серия продукти ще бъде допълнена от модела за тежък режим на работа Turbofarmer 50.8.

Телескопичните товарачи Turbofarmer TF50.8T са оборудвани с двигател, отговарящ на стандарта за емисии Tier IIIB с мощност 155 к.с., механично приспособление за задвижване с мощност 135 к.с., теглично устройство за ремаркета с тегло до 20 тона, външна хидравлична система и динамичен теглителен прът. Най-важната цел на този тип машини е да отговарят на нуждите на земеделските стопанства, млечните и животновъдни ферми със своята гъвкавост, производителност и маневреност.

Със своята 8-метрова телескопична стрела и товароподемността си от 5 тона, товарачите Turbofarmer 50.8 са идеални за товарни и разтоварни дейности. Те притежават нови иновативни екстри за задания, свързани с теглене и прикачни сечива, като например брануване с дискови брани, операции на приспособлението за задвижване с прикачни сечива, например бункери-фрезмашини със смесители, пневматични редосеялки, косачки, пръскачки, балопреси за кръгли бали и др.

Този тип модели са също така подходящи за дейности, свързани с производството на биогаз, защото са стабилни, бързи и лесни за употреба. Фамилията от телескопични товарачи за тежък режим на работа ще бъде допълнена от два други модела – TF45.8T и TF45.11T. В обозначението на всички тях фигурира буквата „Т“, като това сочи, че функцията за накланяне (Tilting) е част от стандартното им оборудване.

Телескопични товарачи Turbofarmer за умерено тежък режим на работа: моделът TF40.7

Пускайки на пазара новият телескопичен товарач TF40.7 Merlo обогатява една от най-продаваните си серии модели по отношение на характеристики и производителност. Новият модел TF40.7 демонстрира потенциала на новата индустриална философия, която Merlo въвежда. Благодарение на технологичните познания, заводите и възможностите на компанията, телескопичните товарачи от тази серия могат да бъдат произвеждани изцяло според изискванията на клиентите.

  tf40.7_482

Този тип модели се предлагат с два вида двигатели (с мощност 120 к.с. или 155 к.с.) и механично приспособление за задвижване (представляващо допълнителна придобивка спрямо предходния модел).

Притежават същите характеристики, както предишния модел TF40.7 – окачена кабина, функции за накланяне, нивелиране и трансмисия CVTronic. Горепосочените спецификации гарантират максимална безопасност при минимален разход на гориво (стандартно телескопичните товарачи от новия модел ще бъдат оборудвани със системи MCDC и EPD).

Концепцията на телескопичните товарачи Multifarmer

Първият телескопичен товарач Multifarmer е произведен през 2000 г. и оттогава насам играе важна роля в продуктовата гама на Merlo, а и в световното селско стопанство. Той е първият телескопичен товарач, оборудван със задно механично приспособление за задвижване, хидравличен повдигач, триточков подемен механизъм и външна хидравлична система. Гореизложените характеристики дават възможност за работа с окачени селскостопански сечива – същите, с които и работят и стандартните трактори.

Проектът „Големи постижения“

Благодарение на уникалните си характеристики, Multifarmer си спечели място сред дванадесетте продукта, избрани от издателска къща DLV да участват в дванадесет месечната координирана кампания на издателството „Големи постижения в селскостопанското машиностроене“ (Milestones in Agricultural Engineering). Целта на кампанията е да посочи най-влиятелните селскостопански машини на всички времена.

Благодарение на новаторския си дизайн и гъвкавостта си моделът Multifarmer на Merlo е единствения телескопичен товарач, включен в класацията. По тази причина новият телескопичен товарач Multifarmer 40.9 ще бъде показан както на щанда на Merlo, така и в зала 7 (която е посветена на проекта „Големите постижения“).

Телескопични товарачи за тежък режим на работа: моделът 40.9

multifarmer29.6_2048


Използвайки опита си с продуктите с марка Multifarmer компания Merlo разработи напълно нов модел, наречен Multifarmer 40.9. Той е плод на концепцията на оригиналния Multifarmer, основана на гъвкавостта, която прави машината подходяща за работа при широк набор от задания в тежък режим на работа – от товаро-разтоварните дейности до операциите в полеви условия и транспортирането. Производството на моделите от тази серия ще се ръководи от нов подход, базиран на модуларността с цел да се гарантира високо качество и производствена гъвкавост – следващата голяма крачка напред на Merlo като производител на машини.

Multifarmer 40.9 ще бъде първенецът на Merlo на изложението „Агритехника“. Моделът разполага със стрела с товароподемност 4 тона и възможност за разтягане до 9 метра, което я прави подходяща за всякакви задания вътре в самата ферма. Този тип телескопични товарачи притежават четирицилиндров двигател с мощност 156 к.с., отговарящ на стандарта за емисии Етап 3Б/Tier 4 Interim, както и заден хидравличен повдигач с товароподемност 7 тона с електронно управление и разположени в долната част сензори за контрол на тягата. Триточков подемен механизъм Cat III, задно приспособление за задвижване с мощност 135 к.с.

Четири външни контролни клапани с електронно управление. Основните управляващите устройства са монтирани вътре в кабината върху специален подлакътник, като по този начин се гарантира първокласен комфорт при работа. В допълнение към гореспоменатите спецификации, телескопичните товарачи Multifarmer 40.9 се предлагат с плъзгащ теглич или теглич D3 за теглене на ремаркета с тегло до 20 тона и хидравлична или пневматична спирачна уредба на ремаркето за максимална производителност.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.