1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Награждават се най-допринеслите за механизацията на земеделското производство

Награждават се най-допринеслите за механизацията на земеделското производство

Отличията ще бъдат връчени в три направления

На официална церемония на 02 декември (вторник) ще бъдат връчени наградите за новоучреденото Отличие „Принос в механизацията на земеделието”. Събитието ще се проведе от 13:00 ч. в Зала 3 – „инж. Стоимен Сарафов” в  сградата на НТС в гр. София.

„Принос в механизацията на земеделието”  е начинът, по който можем да отчетем развитието на механизацията в отрасъла, както и повод да си припомним всички видни дейци допринесли за развитието на българското земеделие. Подкрепяйки и продължавайки мисията на в. „Земеделска техника” - да обедини образование, наука и бизнес в сферата на земеделието, като информира и подпомага отрасъла, петте организатора – Селскостопанска академия, Контролно – техническа инспекция, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив и вестникът поставят началото на една нова традиция – Празник на българската механизация на земеделието.

Отличието има три направления:

„Български производител на земеделска техника”
„Иновации” – за вносители на земеделска техника
- Категория „Енергетични машини”
- Категория „Самоходни прибиращи машини”
- Категория „Работни машини”
„Механизация в земеделското производство” – за малки, средни и големи стопанства

Ще бъдат отличени най-иновативните български и вносни машини продавани на българския земеделски пазар, както и земеделските производители постигнали добри резултати, внедрявайки  земеделска техника в своите стопанства.

Основната цел  на организаторите е  1-ви декември (рожденият ден на в. „Земеделска техника”) всяка година да събира хората, активно участващи в развитието и модернизацията на земеделието, хора, които успешно прилагат механизирани технологии в своите стопанства, производители на техника и вносители на чуждестранна иновативна такава. 

Всеки един от учредителите има дълга история, свързана с механизацията на земеделието и активно участва в нейното развитие. Визията е този конкурс  да поддържа живо знанието за историята, да отчита настоящите успехи на заетите в отрасъла и да представя технологиите на бъдещето пред българския земеделски производител. Нека не забравяме пътя, който сме изминали, за да достигнем до тук.
Но най-важното е да не забравяме, че „Без машини няма земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.