1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Неповторими емоции в Швеция с Titan Machinery Bulgaria

Неповторими емоции в Швеция с Titan Machinery Bulgaria

Снимка:

Четири дни в плен на здравите машини на Vadеrstad и величествения Стокхолм

Четиридневно пътуване до Швеция в рамките на Нъбъл дейс организира Тайтън Машинъри България в края на месец май. 45-членната група, включваща водещи български фермери, клиенти на компанията, и журналисти беше водена от изпълнителния директор на Titan Machinery Bulgaria Диляна Иванова. Целта на пътуването беше земеделските производители да се запознаят със завода, производствения процес и гамата от почвообработващи машини на водещата шведска компания Vadеrstad. След гостите се запознаха в детайли как се произвеждат почвообработващите машини.

Последната инвестиция, която е направена в завода, е за 2,5 млн. евро, за внедряване в производствения процес на робота Hagbard, който прави изключително здрави и прецизни заварки. Всъщност във Vadеrstad 70% от производството тук е автоматизирано. 130 са сертифицираните заварчици в завода. Много интересна манипулация е изрязването на детайлите. То се извършва от 3D лазерен робот, който работи много прецизно, като човешкият фактор е минимизиран с цел намаляване на грешките и увеличаване на производителността. Боядисването също е роботизирано. Всеки един от детайлите се боядисва индивидуално. Боята, която се използва, е полиуретанова и има висока химическа, механична и UV устойчивост. В момента Vadеrstad инвестира в нов цех, който се очаква да поеме допълнителните поръчки, които с всяка изминала година се увеличават. Фермерите разгледаха и магазина за резервни части на Vadеrstad.

Домакините бяха подготвили и атрактивна полева демонстрация, на която в действие беше показана богатата продуктова гама на компанията. Българските земеделски производители се запознаха и с фермата на техен шведски колега, произвеждащ биогориво и който разчита основно на техниката на Vadеrstad при обработката на земите си. Изключителен интерес предизвика демонстрацията, направена в каменна кариера, с цел да се представят нагледно основните качества на техниката на Vadеrstad – надеждност и здравина.  

Домакин на българската група беше Нийлс Алстранд, мениджър продажби във Vadеrstad за Източна Европа. Той определи работата на Titan Machinery Bulgaria като изключително успешна и неговите прогнози са, че българският екип много добре налага двете най-големи марки в света – CASE IH и Vadеrstad.

За фермерите бяха организирани и различни интересни игри в специализиранцентър на Vaderstad.

Разбира се, по традиция както винаги, Titan Machinery Bulgaria заедно с деловата част, беше подготвила и приятни изненади – разглеждане на забележителностите на Стокхолм, един от най-големите и добре запазени средновековни центрове в Европа. Удивителна гледка разкриваха големите супер модерни улици и булеварди. Не по-малко интересни бяха и малките каменни улички, с техните сгради и толкова различни нюанси на златото. Гледката допълваха крисиви църкви и музеи. Величествената сграда на Сити Хол. Най-забележимата атракция, разбира се, е Кралският дворец - един от най-големите в света, с над 600 стаи. Стокхолм, който е изграден на 14 острова, предлага удивителни гледки от водата. Градът има много крайбрежни алеи със зрелищни и постоянно променящи се сцени. Задължителна беше и разходката с корабче около града. Местният колорит беше допълнен с традиционни шведски ястия и напитки в луксозни ресторанти и кафенета.

Изпълнителният директор на Titan Machinery Bulgaria България Диляна Иванова благодари любезно на земеделските производители за споделените мигове и определи пътуването до Швеция като приятно, успешно и най-вече – полезно.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.