1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. New Holland празнува 20-тата годишнина на водещия комбайн CX

New Holland празнува 20-тата годишнина на водещия комбайн CX

New Holland празнува 20-тата годишнина на своята флагманска гама CX, която задава стандартите в конвенционалните комбайни

  • Най-награждаваният конвенционален комбайн в света с 33 спечелени награди и повече от 20 000 продадени машини от пускането му на пазара през 2002 г.
  • Впечатляващо наследство от функции за повишаване на производителността, като наградения Ultra-FlowTM шахматен барабан
  • Вече се предлага с чисто новия хедер FD2 Flex Draper®, първото предложение от партньорството на New Holland с MacDon Industries

 

New Holland гама CX

New Holland празнува 20-тата годишнина на своята флагманска гама CX, която задава стандартите в конвенционалните комбайни. От пускането си на пазара, той непрекъснато вдига летвата по отношение на капацитета, гъвкавостта и качеството на реколтата. Истински технологичен лидер, CX разширява границите на иновациите, събирайки 33 престижни награди през дългата си кариера. Повече от 20 000 продадени бройки по целия свят свидетелстват за успех, който продължава и до днес.

Ларс Соренсен, Глобален продуктов лидер за комбайни на New Holland, казва: „Когато пуснахме CX през 2002 г., той направи огромно впечатление от пръв поглед с извитите си линии, в сравнение с традицията с квадратната форма на зърнокомбайните от онова време. Това беше подходящо начало за гама комбайни, които ще продължат да въвеждат безброй новаторски иновации и ще се превърнат в най-награждавания сламотръсен комбайн в света.“

История на новаторски иновации, изградена върху сериозно наследство

Водещата гама комбайни CX е създадена от наследството на върховите постижения на New Holland в жътвата, което включва революционни характеристики като ротационния сепаратор на марката, представен през 1972 г., интегрирания подлакътник от 1993 г. и най-големия вършачен барабан в индустрията, с диаметър 750 mm, лансиран през 2001 г.

 

New Holland гама CX 01

20-годишната история на CX е подчертана от най-престижните отличия в индустрията, включително титлата Машина на годината на наградите Agritechnica и SIMA Innovation Awards. Той беше първият, проектиран за прецизно земеделие и само през последните 10 години неговата производителност се увеличи със 17%, а отличната му гъвкавост от култура до култура беше допълнително подобрена.

New Holland гама CX лого

Гамата CX никога не спря да прави иновации и през 2020 г. пусна на пазара шахматно разположения барабан Ultra-FlowTM – първата нова концепция на барабана в индустрията от пускането на пазара на самоходни комбайни през 1952 г. Този уникален дизайн на вършачния барабан, който използва 16 % по-малка обща мощност на вършитба, намалява разхода на гориво и увеличава капацитета на комбайна с до 15%, бе отличен със сребърен медал на Agritechnica Innovation Awards 2019. CX е истински иновативен лидер с модерни решения като технологията за анализ на хранителни вещества Nutrisense който помага на фермерите да вземат информирани решения за по-печелившо предлагане на реколтата си – добавяйки сребърен медал от наградите SIMA Innovation Awards 2021 към своя претъпкан рафт за награди.

 

New Holland гама CX 02

Днес комбайнът CX остава на върха, предлагайки на клиентите водещите в индустрията Opti-Speed™ автоматично адаптивни сламотръси с променлива скорост, SmartTrax™, Opti-Fan™, Opti-Clean™ и Opti-Spread™ технологии, най-добрите - комфорт в класа на кабината Harvest SuiteTM Ultra, мощността и горивната ефективност на двигателя HI-eSCR ECOBLUE 2.0™ FPT. Предимствата: изключителен капацитет, превъзходно качество на реколтата, по-ниски оперативни разходи и абсолютно удоволствие от шофирането.

Новият FD2 FlexDraper® осигурява висок капацитет и скорост

CX вече се предлага с чисто новия FD2 Flex Draper, първото предложение от партньорството на New Holland с MacDon Industries, което се отличава с повече гъвкавост на хедера и максимален капацитет на рязане, за да осигури превъзходно изживяване при жътва. Проектиран с цел да улесни прибирането на реколтата, FD2 Flex Draper помага на операторите чрез интегриране на лесна настройка и работа.

FD2 Flex Draper използва MacDon Active Float System, която гарантира, че реакцията на плаване се движи над колебанията на земята с до 70% повече гъвкавост. Системата за високоскоростно рязане MacDon ClearCut™ осигурява на клиентите въртящ момент и издръжливост за работа при най-предизвикателните условия на рязане. MacDon Active Crop Flow, представен като част от FD2 Flex Draper, осигурява доставка на култури с главата напред по страничните драпери към FeedMax™ Crop Feeding System, за да осигури ефективно хранене и подобрена вършитба.

Партньорството на New Holland с MacDon Industries, обявено през 2021 г., започна със съвместен проект за създаването на оборудване за прибиране на реколтата, което да помогне на фермерите да увеличат производителността на полето и да намалят текущите разходи. Това е първата стъпка в партньорството и двете марки ще продължат да работят заедно, за да разработят най-добрите в класа продукти за прибиране на реколтата.

Joost Vannieuwenborgh, мениджър на бизнес продуктовата линия на New Holland Комбайни каза: „Серията CX е най-новото поколение в дълга линия от високопроизводителни конвенционални комбайни, която започна през 2001 г. с пускането на първите модели CX и се характеризира с постоянни иновации. Новата серия CX остава вярна на това наследство; това е конвенционалния комбайн с най-висок капацитет в света, включващ най-добрите технологии на New Holland.“


Пълната гама NEW HOLLAND можете да откриете в единствения официален вносител на марката в страната ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ – www.interagri.bg и 0700 46 666.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.