1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. New Holland пуска на пазара тракторите T6 Auto Command

New Holland пуска на пазара тракторите T6 Auto Command

Те предлагат по-голяма ефективност и повече мощност в компактен формат

Към придобилата всеобщо признание серия трактори T6 на New Holland се присъединяват три нови модела с непрекъснато променлива трансмисия Auto Command™. Благодарение на системата за управление на мощността на двигателя EPM (Engine Power Management), четири-цилиндровите трактори T6.140, T6.150 и T6.160 развиват мощност от 163 к.с. при максимален въртящ момент 676Nm. Компактният им дизайн с четири цилиндъра обезпечава огромна маневреност, максимална гъвкавост при работа и внушителна производителност в съответствие със стандарта за емисии T4A.

„Серията T6 Auto Command е на път да се превърне в стандартния избор на професионалните фермери и специалистите в агробизнеса“, пояснява Лука Майнарди, директор „Продуктов мениджмънт на тракторите“. „Благодарение на приспособлението за задвижване (ПЗ) с голяма мощност, тези трактори са идеални за отглеждане на окопни растителни култури и зеленчуци. От своя страна ниската степен на уплътняване на почвата превръща моделите T6 в безусловно подходящи за работа с пръскачки. Плавното покачване и намаляване на скоростта осигурява бързина на пътя, а системата ECOBlue™ за СКР с водещи за бранша характеристики е черешката на тортата по отношение на набора от технологии за по-голяма ефективност.“

 Трансмисия Auto Command™ за още по-голяма ефективност

Тракторите от серия T6 са снабдени с непрекъснато променливи трансмисии Auto Command™ от последно поколение. Мястото на тяхното създаване и производство е заводът за трансмисии на New Holland в Антверпен. Самите T6 Auto Command представляват усъвършенствана версия на моделите с непрекъснато променливите трансмисии T7 CVT.

В тракторите T6 се използва идентична оперативна логика, базирана на мощността, като основните управляващи устройства са разположение на многофункционалната ергономична ръчка CommandGrip™. По този начин операторите могат да избират и настройват прецизно три прицелни скорости, както и да активират режима за регулиране на дистанцията.

Скоростта на машината се задава с точност до 0,01 км/ч. Минималната работна скорост при номинална скорост на двигателя е 20 м/ч и е идеална за някои специализирани задания, като операциите по ръчно засаждане, например. От друга страна максималната транспортна скорост на тракторите T6 AutoCommand е 50 км/ч.

Трансмисията Auto Command™ е проектирана така, че да бъде максимално ефективна и да осигурява възможно най-мощно механично задвижване при най-често използваните работни скорости за оран, както и при високи транспортни скорости. Този тип трансмисии се предлагат и във вариант ECO (50 км/ч), развиващи максимална скорост при ниски обороти на двигателя (1750 об./мин), подходящи за клиенти, изпълняващи широкомащабни транспортни задания.

За по-голяма безопасност, особено при теглене на пълни ремаркета по неравни терени, тракторите T6 Auto Command са оборудвани с технология Active Start Stop. Когато тракторът не се движи, трансмисията активно го поддържа в стационарно положение.

Подлакътник SideWinder™ II: отлична ергономия, спечелила множество награди

Получилият всеобщо признание подлакътник SideWinder™ II осигурява на операторите на T6 Auto Command максимална ергономичност. Както е известно на притежателите на трактори от сериите T7, T8 и T9, основните управляващи устройства са групирани на едно място с цел постигане на интуитивен контрол на машината. 

Ръчката CommandGrip със светещи сензорни бутони е прецизно разположена така, че да приляга удобно към дясната ръка. Напълно интегрираният монитор IntelliView™ III или предлагания по избор на клиента ултра широкоекранен 26,4-сантиметров монитор IntelliView™ IV  е монтиран в рамките на зрителното поле на шофьора. С помощта на цветния сензорен екран с лесна експлоатация, операторите могат да анализират и променят всички параметри в движение.

Модернизирана кабина Horizon™: изключителен комфорт през целия ден

Тракторите T6 Auto Command притежават кабина Horizon™ с водещи за бранша характеристики и ненадминати нива на комфорт за операторите. New Holland непрекъснато се стреми към съвършенство и в отговор на съветите на своите клиенти постави основните управляващи устройства на тавана на кабината. Компактно групирани са превключвателите на климатичната инсталация, Bluetooth радиото и светлинния панел. Кабината е оборудвана с две допълнителни жабки и два електрически изхода за мобилни телефони или MP3 плейъри. Задното цветно стъкло ограничава навлизането на слънчеви лъчи, а по избор на клиента тракторите T6 AutoCommand се предлагат с луксозни кабини с кожен волан и плътна подложка за пода за първокласна експлоатация. Моделите от серията се предлагат както с нисък, така и със стандартен покрив.

Напълно интегрирана навигационна система IntelliSteer™ с точност на придвижване до 1-2 см

С цел осигуряване на максимална производителност, тракторите T6 Auto Command ще бъдат съвместими с новата напълно интегрирана навигационна система IntelliSteer™ от New Holland, чието пускане на пазара е предвидено за края на 2013 г. Тя може да се използва в комбинация със софтуера PLM™ на New Holland, с чиято помощ се създават указателни карти и се управлява маршрута на машината в полеви условия, като по този начин се постига максимално оптимизиране на селскостопанските задания. При прилагането на RTK корекция, точността на придвижване на трактора се свежда до 1-2 см при по-малка степен на уплътняване на почвата, оптимални входни параметри и нисък разход на гориво.

Мощна хидравлика: дебит 125 л/мин

Всички модели T6 Auto Command са оборудвани с хидравлични системи тип „затворен център“ със следене на натоварването и помпи с дебит 125 л/мин. Едно от най-големите предимства на подобни хидравлични помпи с голям капацитет е ниският разход на гориво. Хидравличната система тип „затворен център“ със следене на натоварването освобождава масло само при необходимост, като обезпечава адекватен приток на масло при високи скорости на двигателя. По този начин енергоспестяващият потенциал на непрекъснато променливите трансмисии Auto Command се реализира на 100%. Благодарение на непрекъснато променливата трансмисия на операторите не се налага ръчно да регулират притока на маслото спрямо скоростта при ниски обороти на машината. Истинското предназначение на тракторите T6 Auto Command е да намалят експлоатационните разходи на клиентите.

Вариант Blue Power: капчица лукс в селското стопанство

Тракторите Blue Power T6.160 Auto Command със зашеметяващ дизайн и допълнителни екстри са създадени за клиентите, които търсят нещо по-специално. Боядисаните в хромово жълто части и отличителният тъмно син цвят на машината ще придадат блясък на всяка една ферма.

Технологията ECOBlue™ за селективна каталитична редукция (СКР): до 10% по-нисък разход на гориво

Тракторите от серия T6 притежават модерната технология за СКР ECOBlue™ от New Holland, отговаряща на изискванията на стандарта за емисии Tier 4A. Тази високоефективна система гарантира на операторите понижаване на разхода на гориво с 10% при до 19% намаляване на емисиите от въглероден диоксид. Производителността на моделите е значително увеличена благодарение на системата EPM за управление на двигателя, която обезпечава допълнителна мощност от 33 к.с. при неблагоприятни условия на работа и оптимално потребление на гориво. Постигнато е подобрение на кратковременната реакция с 13%, благодарение на което тракторът реагира на промени в натоварването още по-бързо, като не допуска забавяне на работния процес при затруднения в експлоатацията.

Благодарение на четири-цилиндровите си двигатели, тракторите T6 AutoCommand са изключително маневрени. Компактните им размери гарантират ненадминато изпълнение на транспортните и товарни задания в периферните части на насажденията и в най-тесните селскостопански дворове.

Съотношение мощност-тегло 30 кг/к.с.: мощност без компромиси по отношение на размерите

Съотношението мощност-тегло на тракторите T6 Auto Command е най-доброто за тази категория машини. Когато системата за управление на двигателя EPM функционира, то се равнява едва на 30 кг/к.с. Системата EPM увеличава мощността на двигателите до стойности, които се срещат единствено при тракторите с по-големи размери и тяга. По този начин се намалява уплътняването на почвата и се увеличава полезният товар при транспортни задания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.