1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Незаменимите косачки на Кубота – от косенето на трева в частни дворове до големи стадиони и паркове

Незаменимите косачки на Кубота – от косенето на трева в частни дворове до големи стадиони и паркове

Машините бяха представени на строителното изложение в София

Сезонът на косенето започна. Поддръжката на тревни площи е грижа както за собствениците на дворни пространства, така и за озеленителните фирми и за общините, чиито градини, паркове и стадиони изискват постоянна поддръжка. За професионална и лична употреба Кубота е разработила серия от самоходни косачки, които са производителни, икономични и лесни за работа. Именно те бяха във фокуса на участието на Кубота България на строителното изложение, което се проведе в първата седмица на април в Интер Експо Центъра в София.

Николай Жеков, продуктов и търговски мениджър в Кубота България, представи гамата от машини.

kubota-kosachki

„За тревни площи на частни клиенти, за озеленителни фирми и общини препоръчваме косачката Z1 421. Тя е маневрена и подходяща за места с обилна растителност. Машината е със странично изхвърляне на тревата и ширина на косилния апарат 107 см. Оборудвана е с бензинов двигател и два хидромотора, позволяващи на задвижващите колела да се въртят в противоположна посока, което означава нулев радиус на завиване.“

Втората представена косачка е модел G231, със заварен косилен апарат от 122 см с цел здравина и гъвкавост. При скорост от 10 км могат да се обработват до 12 дка средно, като косачката отлично се справя с косене на висока и мокра трева, посочи Жеков. Моделът е подходящ за големи паркове със сериозна растителност, летища, спортни и хотелски комплекси, паркове и градини с обществено предназначение. Машината е с най-голям просвет в своя клас, което позволява безпроблемно транспортиране на тревата от косилния апарат към колектора и осигурява възможност за косене във всякакви условия. G231 с три-цилиндров дизелов двигател Кубота с мощност 23 к.с. с високо (1.93 м.) или ниско разтоварване на коша за трева.

Кошът за трева и косилният апарат се повдигат и разтоварват хидравлично чрез лостове удобно разположени от двете страни на операторското място. Тази косачка е създадена за работа при върхови натоварвания за дълъг период от време при различни дейности. Оборудвана е с хидростатична трансмисия и хидравлична система осигуряваща достатъчен дебит и налягане за да се гарантира безпроблемната работа на всичките и системи.

Третата самоходна косачка, показана на строителното изложение в София, е моделът GR1600II, подходящ за частни потребители с дворове за ежедневна поддръжка. Машината е икономична, с височина на косене от 20 до 120 мм. Разполага с двигател с мощност от 14 к.с. и вместимост на коша 370 литра. Работната ширина на косилния апарат е 107 см. Благодарение на големия 18-литров резервоар може да се коси още по-дълго без прекъсване. Дори висока и гъста трева може да бъде окосена.

За комунални дейности е подходящ компактният и маневрен трактор BX231, който беше сред експонатите на изложението. Той тежи само 650 кг, но има мощна хидравлична помпа за различен инвентар. С него могат да се извършват няколко операции едновременно. Тракторът BX231 е оборудван с трицилиндров дизелов двигател с мощност 23 к.с. Кабината предлага отлична видимост, просвет и шумоизолация. Компактният BX231 предлага отлично съотношение цена/качество, което в допълнение на гаранциите за надеждна, дълготрайна безпроблемна работа прави покупката на нов трактор икономически обоснована.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.