1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Николай Ганов: С косачката PÖTTINGER мога да кося 900 дка за един ден

Николай Ганов: С косачката PÖTTINGER мога да кося 900 дка за един ден

Фирма Агроком Инвест разполага с косачка PÖTTINGER, модел А9, в комбинация с предно-навесна косачка NOVACAT ALPHA MOTION 351 PRO

Висока производителност, бързина, ефективност и сигурност – това отчитат от фирма Агроком Инвест от работата с косачката PÖTTINGER, модел А9, в комбинация с предно-навесна косачка NOVACAT ALPHA MOTION 351 PRO.

NOVACAT ALPHA

Християн Христов, търговски представител на Булагро Машини за Плевен и Ловеч

Косачката има варираща работна ширина от 8,82 м до 9,18 м в зависимост от комбинацията в предната част, която може да бъде 3 м и 3,5 м. Иновацията е Y DRIVE скоростната кутия, включваща два напречно разположени вала, които задвижват карданите и позволяват по-голяма дължина на работния ход, както и по-плавно действие на косачката. Така животът на скоростната кутия се увеличава над 5 пъти, разказа Християн Христов, търговски представител на Булагро Машини за Плевен и Ловеч.

Той обясни, че системата за защита от претоварване, разположена в двата края на скоростната кутия, позволява косачката да се натовари до 1500 Nm при откоса, което прави възможно повалянето на по-големи и тежки откоси в сравнение с друг тип косачки.

Системата на задвижване включва еднакви по размер зъбни колела, разположени в равна линия, като три от зъбците са постоянно зацепени. Това позволява да се свали напрежението от косачната греда и да се предотвратят счупвания при натоварване или препятствия.

булагро

Машината има и защита от страничен удар, чрез изместване на самата косачка надлъжно и изместване на гредата надолу и нагоре според позицията на точката на косене.

Оборудвана е с гумен валяк за смачкване на стъблата на откоса. Това позволява масата, която минава, да се изцежда от влагата и да изсъхва по-бързо. Ширината на откоса може лесно да бъде регулирана от 2,2 м до 3 м.

булагро1

Предно-навесната косачка NOVACAT ALPHA MOTION 351 PRO се характеризира с безупречно копиране на терена - може да копира плюс-минус 6 градуса напречен наклон и от минус 9 до плюс 12 градуса надлъжен наклон. Машината е конструирана така, че тежестта максимално да е изнесена към трактора, което позволява също по-безупречно копиране. В предната част има система за централно смазване, която улеснява обслужването на косачката.

булагро2

„С тази машина работя от около година, имам добри впечатления за работата й, представя се безупречно, с висока производителност и бързина, прави добро окосяване на люцерната. Производителността на машината е впечатляваща - при средна скорост от 12 км в час за един ден съм окосявал 900 дка“, разказа Николай Ганов, представител на фирма Агроком Инвест ЕООД.
булагро3

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.