1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Ню Холанд печели 2 златни и 4 сребърни медала за иновации на изложението FIMA в Сарагоса

Ню Холанд печели 2 златни и 4 сребърни медала за иновации на изложението FIMA в Сарагоса

Снимка:

Сред спечелените призове са две изключителни награди за иновации


След спечелените медали и положителните отзиви от пролетните и есенните изложения през 2009 г., Ню Холанд Агрикълчър продължава да печели отличия, постигайки нови впечатляващи резултати в началото на новата година – 6 награди за иновации, спечелени на изложението FIMA 2010 – изложение номер едно за селскостопанска техника в Испания, което се провежда в периода 9 – 13 февруари в Сарагоса.

Сред спечелените призове са  две изключителни награди за иновации: Novedad Tècnica Sobresaliente, която е равносилна на златен медал, за системата ABS SuperSteer™, с която са оборудвани тракторите от серии T7000 и T8000, и за системата IntelliFill™, използвана в силажокомбайните от серия FR9000.

Четирите награди, еквивалентни на сребърни медали в категорията за технически иновации (Novedad Tècnica), са присъдени съответно за контролната конзола на системата SideWinder™ II, с която са оборудвани тракторите от серия T7000, трансмисията EasyDrive™ с плавно превключване, адаптирана за тракторите Boomer 3000, системата Opti-Fan™, използвана в зърнокомбайните CSX7000 и системата за автоматично претегляне, внедрена в балировачните машини за големи бали BB9000.

„Много съм доволен от тези награди и изпитвам голяма гордост”, каза Карло Ламбро, вицепрезидент на Ню Холанд Агрикълчър Юръп, „тъй като те представляват още едно напълно заслужено признание за компанията ни, подчертаващо два аспекта, които са особено важни за мен: хората ни, които положиха огромни усилия на всички нива, работейки неуморно по дизайна, изграждането и реализацията на тези високотехнологични системи, и мисията ни, изразяваща се в осигуряването от наша страна на високотехнологични иновационни изделия за фермерите и селскостопанските производители, които да се използват по изключително интуитивен начин и които да гарантират незабавно нарастване на продуктивността в резултат от употребата им. Фермери, селскостопански производители, експерти и работещите в тази област журналисти от цяла Европа разбраха, оцениха високо и възнаградиха усилията ни, насочени към облекчаване на живота на нашите клиенти и превръщането на работата им в едно по-приятно занимание. И разбира се, това важи не само за Европа - преди няколко дни пристигнаха новини от САЩ и стана ясно, че Американската асоциация на инженерите в областта на селското стопанство и биологията (ASABE) е номинирала Ню Холанд за не по-малко от 7 престижни награди за иновации AE50. Това е успех на световно ниво, който ни вдъхновява да продължим да работим все по-добре.”

Награда за изключителна иновация за спирачната система ABS SuperSteer™

Системата ABS SuperSteer™, която вече е сребърен медалист от Агритехника 2009 и която скоро ще започне да се предлага за настоящи и бъдещи трактори на Ню Холанд с голяма мощност и висока скорост като T7000 Auto Command™, използва ABS технология за управление на спирачното усилие към всяко колело поотделно, подобрявайки ефективността на спирачното действие, увеличавайки маневреността и подобрявайки безопасността при пренасяне на тежки инструменти. Други предимства на системата са функцията за застопоряване върху наклонен терен (hill holder), която задейства спирачките автоматично и по този начин предотвратява връщането на трактора назад по инерция при потегляне по нагорнище, както и възможността за завъртане на машината практически на място чрез задействане на спирачката от едната страна и завъртане на машината върху почти неподвижното колело, контролирайки същевременно плъзгането на колелото, така че да не се нарушава структурата на почвата.

Награда за изключителна иновация за системата за автоматично следене на ремаркето IntelliFill™

Системата IntelliFill™ за автоматично следене на потока на разтоварване и, която е двукратен носител на златен медал от изложенията Агритехника и Агрибекс през 2009 г. и се използва в силажокомбайните FR9000, позволява на оператора да пълни ремаркето прецизно и с минимални загуби, дори при условия на лоша видимост, благодарение на използването на специална 3D камера, монтирана в края на разтоварващия шнек под потока излизащ от него. Системата може да работи в комбинация с всякакви ремаркета, без необходимост от калибриране и настройки за разпознаване. По този начин операторът може да се концентрира изцяло върху жътвата и върху управлението на машината по много по-комфортен и безопасен начин.

Награда за иновация за интуитивната система SideWinder™ II в облегалката на ръката

Носител на наградата „Златен трактор - дизайн” от Агритехника 2009 и проектирана в сътрудничество с Centro Stile Fiat в Торино, интуитивната система SideWinder™ II вградена в облегалката за ръката, приложена също и при модела T7000 Auto Command™, удостоен с отличието „Трактор на годината” за 2010, е резултат от творческа работа, инициирана „от клиенти за клиенти”. Тя включва контролния лост CommandGrip™ и реагиращия на допир дисплей Intelliview™ III, който е първият екран на пазара, съчетаващ на едно място контролните уреди за управление на трактора и прикачния инвентар, както и елементите, свързани със системата за автоматично насочване IntelliSteer™. Тези две функции водят началото си от спечелилите редица награди машини на Ню Холанд за прибиране на реколтата: силажокомбайна FR9000 и комбайна CR9090, разработени и произведени в завода на Ню Холанд в Зеделгем в Белгия. Облегалката за ръка със системата SideWinder™ II беше наскоро отличена и с наградата за добър дизайн Good Design™ за 2009 г. от музея „Атинеум” по архитектура и дизайн в Чикаго.

Награда за иновация за системата за контрол на скоростта Opti-Fan™

Системата OptiFan™, която е носител на сребърен медал от Агритехника 2009, използвана в зърнокомбайните от серията CSX7000, повишава производителността на тези машини до съвсем ново ниво, особено при работа върху наклонен терен, като автоматично компенсира продължителните наклони нагоре или надолу. На практика системата отчита ъгъла на комбайна при придвижване по нагорнище или по надолнище и в отговор на това автоматично регулира скоростта на вентилатора, така че да компенсира ефекта от наклона. След като операторът настрои скоростта на вентилатора за работа върху равен (ненаклонен) терен, тя съответно се намалява (при нагорнище) или увеличава (при надолнище) от системата OptiFan™, чрез което се регулира оптимално слоят зърнена маса, преминаваща през очистващата система. От страна на оператора не се изискват никакви допълнителни действия. Загубата на зърно намалява, а качеството му се повишава.

Награда за иновация за автоматичната система за претегляне на бали

Удостоена с наградата „Сребърен житен клас” от Агрибекс 2009, тази автоматична, система за претегляне, монтирана на  балировачните машини за големи бали BB9000, е в състояние да претегли поотделно всяка фуражна бала, излязла от машината, с точност от +/- 2% непосредствено преди изтласкването й. Данните за теглото се предават веднага на монитора в кабината на трактора, което позволява на оператора да следи постоянно и прецизно напредъка на балирането и съответно да оптимизира производителността на балировачката според конкретните условия. Тази система е проектирана с мисъл за земеделските предприемачи и може да се включва директно в хода на работата, докато тракторът и машината за балиране се движат. По този начин балирането и претеглянето на балите може да напредва гладко и без прекъсвания.

Награда за иновация за скоростната кутия EasyDrive™

Носител на сребърен медал от изложението за иновации SIMA Innovation Awards 2009, усъвършенстваната скоростна кутия EasyDrive™ с плавно превключване позволява на компактните трактори да достигат нови нива на гъвкавост чрез по-ефективно оползотворяване на отдадената мощност от двигателя, което е ярко отражение на иновативния подход, демонстриран от Ню Холанд в ролята й на създател на изключителни решения за пълноценно удовлетворяване на нуждите на клиентите. Въведена при моделите Boomer 3000, с предстоящо предлагане и за широка гама от други трактори на Ню Холанд с мощност от 40 до 115 к.с., скоростната кутия EasyDrive™ с плавно превключване се основава на използването на вариатор с верижно задвижване, използващ стоманена верига, прокарана между две ролки с променлив диаметър. Всяка ролка се състои от фиксиран и подвижен диск, като и двата са с полегата повърхност. Дисковете могат да се приближават един към друг или да се раздалечават, чрез което се изменя ефективният диаметър на ролката и по този начин се генерира неограничено разнообразие от предавателни числа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.