1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нов мощен Fastrac от Серия 4000 – новата звезда на JCB

Нов мощен Fastrac от Серия 4000 – новата звезда на JCB

Повече информация търсете от официалния дистрибутор на JCB за България ОПТИКОМ ООД

Една от най-значителните новости в гамата трактори JCB Fastrac от пускането им на пазара преди 23 години досега е появата на новите машини от Серия 4000, които са с радикално различна визия. Новата серия ще бъде пусната на пазара през 2014 г. и ще замени досегашната Серия 2000 с подобрения във всеки аспект чрез новия дизайн, изпълнение, комфорт и удобства за водача, които водят до по-високи нива на производителност и универсално приложение при разнородни операции.

Управляващият директор на JCB Agriculture Ричард Фокс-Марс заяви: „Серията Fastrac 2000 се наложи успешно като трактор с уникални характеристики, подходящ за прибиране на зелена маса и почвообработка, както и за високоскоростно пръскане и наторяване. През изминалите 2 години нашите инженери работиха усърдно по подобренията на неговия наследник. Със задоволство споделям, че постигнаха целта си – щом се появи на пазара през 2014 г., новият Fastrac 4000 ще бъде по-мощен, но по-икономичен; по-здрав, но по-пъргав; подходящ за още повече операции и заедно с това – по-лесен за управление. Освен това ще предоставя на водача ненадмината видимост във всички посоки.”

Тракторите от серия Fastrac 4000 остават верни на първоначалната концепция, но са с повече потенциал – новите двигатели са с мощност от 160 до 220 к.с., трансмисията е CVT, хидравличната система е с по-голям дебит, постигнат е още по-малък радиус на завиване с Quadtronic – непостижим от конвенционален трактор със същата мощност и габарити.

Важни подобрения в окачването и управлението, в допълнение към впечатляващата висока скорост при работа на полето и придвижване по шосе, също ще впечатляват потребителите след пускането на новите трактори на пазара.

Ричард Фокс-Марс добавя: „Черешката на тортата е новата кабина, която много малко трактори от този диапазон и размер могат да си позволят по отношение на пространство и пълна видимост. Големите врати, раздалечените предни колони и скосеният отсек на двигателя дават много по-добра видимост напред и настрани. Нашите дизайнери обърнаха особено внимание и на видимостта назад. Заедно с обичайния прикачен инвентар за прибиране на зелена маса и почвообработка, новият Fastrac 4000 ще бъде отличен трактор за работа с приспособления за подрязване на крайпътни храсти, поддръжка на пътища и крайпътни зони благодарение на уникалната си комбинация от мощност, стабилност, висока скорост и лесно управление.”

В сравнение с конвенционалните трактори, новият Fastrac 4000 ще се движи с много по-бърза скорост при работа на полето заради плавното движение с независимото окачване на предния и задния мост. Предният навес и голямата площ зад кабината, с възможност за окачване на тежки приспособления, ще улеснят повишаването на производителността при работа с пръскачки и тороразпръскващи машини. Антиблокиращата спирачна система ABS ще бъде активна и при движение по пътя и извън него, за да вдигне още повече високото ниво на сигурност от дисковите спирачки на 4-те колела.

Повече информация търсете от официалния дистрибутор на JCB за България ОПТИКОМ ООД, www.opticom-bg.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.