1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нова браншова асоциация обединява производителите и вносителите на земеделска техника и технологии у нас

Нова браншова асоциация обединява производителите и вносителите на земеделска техника и технологии у нас

Асоциация АГРОТЕХ, съвместно с Пловдивския панаир, ще създаде нов облик на известното в сектора изложение АГРА

На официална пресконференция беше представена новата браншова асоциация на производителите и вносителите на земеделска техника и технологии у нас – АГРОТЕХ. Нейни учредители са 36 български компании, което я прави най-представителната организация в бранша. Асоциацията ще се управлява от Управителния съвет (УС), който се състои от 4 (четирима) членове, избрани от Общо събрание – Председател на УС и трима членове на УС с мандат 2 години:

  • Николай Митев, Председател на УС (Управител на ИНОВЕКС Груп)
  • Любомир Занев, Зам. председател на УС (Управител на АГРОМАШИНА Груп)
  • Калоян Куманов, Член в УС (Изп. директор на НИК Смарт Машийнс)
  • Мехмед Юмеров, член на УС (Управител на АГРОТРОН)

„Учредихме АГРОТЕХ, защото браншът се нуждае от силно и обединено представителство, което работи в посока на това българските фермери да посещават по-добри земеделски изложения и да работим на един пазар с лоялна конкуренция“, заяви Николай Митев.

АГРОТЕХ е асоциация без търговска дейност и комерсиални цели, която ще договаря равни общи условия за всички членове. Заложените й цели са свързани със създаване на съвременни условия и развитие за производство и продажба на агротехника и технологии в България. Асоциацията ще бъде основа за обединение на всички производители и вносители на агротехника и технологии в България. Тя ще обедини усилията на членовете си за развитие на лоялна конкуренция на пазара на агротехника и технологии в страната.

Съвместно с Пловдивски панаир АД Асоциация АГРОТЕХ ще създаде нов облик на известното в сектора изложение АГРА. То ще се проведе от 23.02. до 27.02.2022 г. в гр. Пловдив, Пловдивски панаир – в палатите и външните площи. Като съорганизатор, АГРОТЕХ работи за едно професионално и отворено за всички търговци и продукти изложение. Всеки ще има възможност да представи продуктите си, като няма ограничение да изложи само тези, на които е официален вносител, но и всички онези, които предлага.

„Автоматизацията и дигитализацията в сектора са тенденции, които имат нужда от правилната нормативна уредба – без значение дали говорим за полеви робот или дрон. Важно е регулациите да се развиват заедно с технологиите. Това е една от посоките, в която искаме да бъдем полезни на държавната администрация“, сподели Калоян Куманов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.