1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата гама багер-товарачи Cat осигурява по-голяма производителност и по-добра горивна ефективност

Новата гама багер-товарачи Cat осигурява по-голяма производителност и по-добра горивна ефективност

Най-новата версия на системата Cat Product Link™ предлага дистанционно проследяване на работното и техническо състояние на машините чрез приложението VisionLink

Caterpillar обяви въвеждането на четири нови модела багер-товарачи, които надграждат успеха на серия F2. Новата гама се състои от моделите Cat 428, 432, 434 и 444, които заменят съответните машини 428F2, 432F2, 434F2 и 444F2.

Системата от уреди за управление е с променен дизайн и съчетава аналогови прибори с цветен информационен LCD-дисплей, с който се работи чрез бутони за улеснено използване на менютата. Информационни съобщения във формата на малки балончета предлагат лесно преминаване между работните режими, а описания с пълен текст от самодиагностиката на машината улесняват поддръжката и отстраняването на проблеми. Новата подобрена система за сигурност на машината блокира двигателя, трансмисията и хидравличната система, докато не бъде въведен валиден код на операторския LCD-екран. 

Caterpillar

Двигателите Cat 3.6 отговарят на емисионните стандарти по Етап V на ЕС. Агрегатът включва система за селективна каталитична редукция (SCR) с AdBlue и филтър за частици (DPF). Моделът 428, заменящ 427F2, се предлага с двигател от 55 кВт и използва само DPF за покриване на емисионните стандарти по Етап V на ЕС. Филтърът за частици (DPF) е разработен така че да осигури надеждна работа на машините по време на целия им експлоатационен живот.

Двигателят предлага подобрена с до 10% горивната ефективност в сравнение с агрегата, влаган в моделите от серия F2, намалявайки разходите за експлоатация. Всички модели от новата гама багер-товарачи се оборудват стандартно със задвижване 4х4 с блокиране на задния диференциал за подобряване на сцеплението на колелата с терена при по-тежки работни условия.

Операторът има избор от няколко работни режима: Икономичен и Стандартен режим за оптимална мощност на двигателя и по-нисък разход на гориво или режим Стандартен Плюс за увеличаване на производителността на машината чрез максимално повишаване на скоростта на работа с багерната уредба. Новият Power Shift дава възможност на оператора да превключва предавките по-лесно, докато изпълнява друга операция.

Caterpillar

Всички нови модели се отличават с регулиране на дебита на допълните хидравлични линии на багерната стрела, така че хидравликата на машината може да бъде фино настроена спрямо работните параметри на прикачния инвентар. За максимално оползотворяване на ресурса на машините, новата гама на Caterpillar може да бъде оборудвана с опционални бързосменници за товарачната уредба тип IT (Integrated Toolcarrier), за бърза смяна на различни видове прикачен инвентар - фабрично или допълнително чрез монтажен комплект. Новите багер-товарачи са съвместими с прикачния инвентар, използван при серия F2. Това елиминира необходимостта от покупка на нови работни прикачки и спомага за намаляване на разходите за експлоатация.

Най-новата версия на системата Cat Product Link™ предлага дистанционно проследяване на работното и техническо състояние на машините чрез приложението VisionLink. Тя е част от стандартната спецификация на новите модели и осигурява намаляване на престоите до минимум. Клиентите могат да избират вида и обхвата на събираната работна информация за машината, като например разход на гориво, напомняния за планово сервизиране и аларми с кодове за грешки, според своите собствени потребности и така да подобрят управлението на машинопарка си.

Нови хидравлични цилиндри, предлагани като опция за моделите 428 и 434, осигуряват до 25% по-голяма товароподемност на стрелата за повишаване на работоспособността. При моделите 432 и 444 новите джойстици с конзоли, монтирани към седалката, са винаги до оператора при нейното завъртане. Това гарантира повече удобство и комфорт както при управление на функциите на товарачната, така и на багерната уредба. Този дизайн позволява използване на новия Двоен режим (управление на функции на двете уредби от една и съща позиция на седалката) за по-бързо преместване на машината при копаене.

За първи път на багер-товарач Cat нов тъч-скрийн LCD-дисплей (опция) дава възможност на оператора да адаптира машината и да променя ключови работни функции като схемата за командите на джойстиците и настройки на управлението на хидравликата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.