Новата система ProCut за серията MF 2200 големи квадратни балопреси Massey Ferguson

Тя прави перфектни бали с още по-голяма плътност

Новата система ProCut за серията MF 2200 големи квадратни балопреси Massey Ferguson
Тя прави перфектни бали с още по-голяма плътност

 Старт на новата система ProCut за серията MF 2200 големи квадратни балопреси обяви Massey Ferguson, световен бранд на AGCO. Оборудвана с уникални подвижни роторни резачи, тя осигурява на взискателните професионални потребители огромно увеличение на капацитета с по-фино, еднакво нарязване, като предлага отличен достъп за обслужване.

Ножовете са монтирани по цялата ширина, върху падаща основа и събрани в "касета“, която се търкаля изцяло до лявата страна на ролковите лагери Easy Glide. Това осигурява най-добрия достъп за обслужване в класа. ProCut е монтирана на MF 2240, MF 2250, MF 2260, MF 2270 и MF 2270 XD. Забележка: MF 2240 не е на разположение на всички пазари.

ProCut: Основни характеристики
•    Уникални, монтирани на болтове, твърди излети от стомана роторни резачи
•    Здрав с 650 мм диаметър V-образен ротор
•    Превъзходно подаване от доказали качеството си шнекове Quad
•    Пакетираща вилица за фуражни култури в предкамерата за перфектно уплътняване
•    Хидравлично легло с падащ нож
•    Плъзгащ се по цялата ширина нож осигурява ненадминат достъп
•    43.5 мм диапазон на ножа
- 17 ножа за 80 см широки бали
- 26 ножа за 120 см широки бали
•    Две избираеми основи за ножове с хидравлично зацепване
•    Уникален хидравличен нож близнак за защита на откоса
•    Подобрена трансмисия, допълнително повишаваща надеждността

Уникални фиксиращи роторни резачи

ProCut роторът с диаметър 650 е оборудван с широки 26 мм стоманени резачи, които са подредени във V-образна форма. Роторът има 54 пръста за бали с ширина 80 см и 108 на 120 см балиращи преси и се обръща на 120 rpm – с 13% по-бързо от предишните модели.

Роторните резачи са поставени в три секции - всяка фиксирана върху централната тръба с помощта на болтове. Този уникален монтаж позволява повредените участъци да бъдат бързо заменяни, без да се сваля роторът. Това дава възможност роторните секции с резачите да се заменят лесно, спестявайки време и да се поддържа оптимална производителност.

Новите шнекове Quad осигуряват последователно подаване на фураж към ротора. Те увеличават капацитета и гарантират неограничено, равномерно пълнене.

Единствено балиращите машини ProCut запазват доказания висок капацитет на балиращите вилици, които гарантират, че материалът е изцяло преместен в камерата за предварителна компресия и последователно оформяне на балите. Тази система прави перфектни бали с още по-голяма плътност.
 
По-фино нарязване от равномерно разположени в пространството ножове
Ножовете ProCut са разположени равномерно на 43,5 мм един от друг по цялата дължина на основата - със 17, монтирани на 80 см широки преси и 26 на 120 сантиметра машини – осигурявайки фино, последователно нарязване. Изработени от 4 мм дебела волфрамова закалена стомана, ножовете имат нов дизайн на назъбване, за да останат по-дълго време остри и да допринесат за намаляване на консумацията на енергия.
Има два хидравлично избираеми комплекта ножове върху основата, които позволяват на операторите бързо да включват и изключват ножовете и да променят дължината на нареза. Леглото с ножовете се спуска хидравлично от кабината, с помощта на хидравлични цилиндри от всяка страна на балировачката. Може също така лесно да се променят ножовете чрез просто освобождаване и изтегляне на заключващия щифт.

И двата комплекта ножове са оборудвани с хидравлична защита. За това се използват акумулатори от всяка страна, което позволява на всяка банка с ножове да се огъва назад срещу хидравличното налягане.

Здрава трансмисия поддържа допълнителен капацитет

Трансмисията на балиращите машини ProCut на Massey Ferguson е допълнително укрепена, за да може да постигне по-висок капацитет. Нова скоростна кутия е монтирана на всички модели (произвеждащи 120 сантиметра широки бали), която има по-широки, по-здрави зъбни колела, устойчиви на натоварване лагери и висококачествени уплътнения, които могат да устоят на висока температура.  Приплъзващият съединител сега може да предава 35% повече въртящ момент, което не само увеличава капацитета, но и осигурява по-голяма системна мощност за по-високи резултати.

Системата за ProCut се контролира от ISOBUS съвместим с C1000 терминал, който сега включва бутони за контрол на ножовете, както и промяна на налягането.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.