1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новатекс Италия навлиза и на източно-европейския пазар

Новатекс Италия навлиза и на източно-европейския пазар

Участието на фирмата в изложението Агритекника 2009 в Хановер беше голям успех

Участието на Новатекс в изложението Агритекника 2009 в Хановер беше голям успех. Посетителите се тълпяха пред щанда на Новатекс, за да разгледат отблизо едни от най-активните на пазара за балиране с мрежи. Имаше много изненади за тях:

  • стартирането на Пеперуда, продукт, който революционизира настоящите концепции в балиране с мрежа: по-здраво, по-леко и по-цветно. Грандиозна реклама, може би първата търговска реклама, заснета изцяло в 3D стерео, привлече посетителите, наблюдаващи с помощта на специални очила;
  • балировач Krone Comprima F155, разигран на томбола между всички тези посетители, които са се регистрирали за участие в тегленето.

Резултатът?

Над 4000 регистрации, голяма тълпа и ентусиазъм до небето за това, което бе определено като една от най-грандиозните атракции на цялото мероприятие. Също така имаше и засилено присъствие на фермери и земеделски оператори от източно-европейските страни, знак за технологично развитие и на големите селскостопански сектори в този регион. Новатекс са измежду първите, които оцениха признаците за отваряне на този потенциал, като обърнаха голямо внимание на развиващите се европейски пазари и изградиха важни търговски връзки в страни като Чешката република, Словения, Словакия, Полша, Украйна, Хърватия, България и Латвия.

От 1977 г., Новатекс е синоним на нововъведенията в областта на балирането.

За повече от тридесет години насам тази италианска компания се специализира успешно в производството на изключително надеждни балировачни мрежи: здрави, напълно покриващи и успешно тествани на най-добрите балировачни машини. Новатекс винаги са имали международно призвание, като достигат до пазари извън Европа в Австралия, Нова Зеландия, Япония, САЩ, Аржентина и Южна Африка. Делът на износа представлява 70% от общите продажби. При тези благоприятни условия започна съвместна дейност с Тама Груп: стратегическо споразумение за взаимен обмен, но с напълно самостоятелна работа на италианската компания,  както в научните изследвания и развитието на нови продукти, така и в търговския сектор. Съвместната дейност на Новатекс-Тама предвижда раждането на една група от съществено значение, с пазарен дял от почти 50%.

Технологии и новаторство.

Новатекс винаги са обръщали голямо внимание на иновациите. Това е единствената компания в света, способна да разработва своя собствена технология на производство. Тази възможност дава изключително конкурентно предимство: по-висок производствен капацитет, постоянни усилия за подобряване на продукта, по-голяма гъвкавост и намаляване на времето от производството до пускането на новите продукти на пазара. Някои нововъведения на Новатекс са от историческо значение за този сектор

  • Победител е първата трицветна мрежа с технология "от край до край, за максимално покритие на балите.
  • Триумф е най-здравата мрежа, с над 300 килограма максимална здравина. Сега излиза и в трицветна версия.
  • Пеперуда, новата мрежа. По-лека – 2400-метровата ролка тежи само 24 килограма! - здрава (270 кг) и се предлага в ярки цветове, така че можете да идентифицирате балите в зависимост от сезонните култури. Освен тези истински бестселъри, продуктовата гама се допълва от добре познати и уважавани марки, като Рекорд МС и Вестфалия,

Нашите продукти са продукт на разговори с професионалисти.

Оперативният подход на Новатекс е силно ориентиран към крайния потребител. Пряката връзка с фермери и предприемачи в много страни се смята за стратегическа. "Балировачните мрежи на Новатекс са родени в полето, а не в лаборатория", казва г-н Натале Кастаня, изпълнителен директор и символ на Новатекс. "Всички усилия, които полагаме в технологични иновации, са насочени към даване на конкретни и практически отговори на нашите крайни потребители, за да улесним работата и увеличим удовлетвореността им. В този смисъл бъдещето ще се развива чрез интернет. Благодарение на разпространение на Интернет в традиционните отрасли като нашия, ние вярваме, че ще можем да установим пряка връзка между Новатекс и крайните потребители.” В потвърждение на тези думи, предстои откриване на новия уебсайт www.novatexitalia.it - непрекъснато развиващ се инструмент, едновременно стимулиращ и богат на информация. "Каним земеделските производители да посетят нашия сайт и нашия блог", каза в заключение Натале Кастаня. "Там ще открият една компания, с която ще могат да се идентифицират, тъй като споделя с тях същата страст, както тези, които работят на полето."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.