1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новаторски технологии за прибиране на реколтата от CASE IH на SIMA 2013

Новаторски технологии за прибиране на реколтата от CASE IH на SIMA 2013

Новите големи балопреси от серия LB 4 са по-ефективни

CASE IH представи на SIMA 2013 нова серия от големи балопреси за правоъгълни бали LB с множество нови придобивки и по-висок капацитет от предходните модели. Последното поколение балопреси за правоъгълни бали LB 4 от CASE IH е с напълно обновен дизайн, много по-висока ефективност и множество иновативни придобивки.

Новата серия се състои от четири модела – LB 324 (с размер на балите 80х70 см), LB 334 (с размер на балите 80х90 см), LB 424 (120х70 см) и LB 434 (120x90 см), а дебютът ѝ за Франция беше на изложението SIMA в Париж.

Универсални балопреси за правоъгълни бали за работа с всякакви житни култури

Практически всички основни компоненти на новите балопреси от серия LB са преработени и подобрени – солидната централна рама и системата за събиране и обръщане гарантират ефективно прибиране на растителната маса и прехвърляне й към камерата на машината.

Инженерите на CASE IH запазиха някои от компонентите на балопресите от предходната серия LB с доказани качества, в това число благонадеждния двоен възловръзвател. Една от ключовите модерни придобивки на новите машини е новата пневматична очистваща система, която предпазва възловръзвателите от попадане на прах и късчета растителна маса. Тя е допълнение към настоящата подобрена очистваща система на възловръзвателите и се използва в условия на силно запрашване – такива, каквито често се срещат в страните с по-сух климат.

Нов дизайн – нови предимства

Външното оформление на балопресите от новата серия LB е отражение на напълно променения дизайн. За първи път за изработката на корпусните панели са използвани сложни синтетични материали с голяма издръжливост и високо качество. Благодарение на тях машините са с по-ниско тегло, значително по-малки количества прах навлизат в балопресите и не се допуска образуването на отлагания от прахови частици. Цялата предна част на корпуса лесно се отваря нагоре, като осигурява достъп до всички предавки и благоприятства поддръжката и сервиза на машината. Същата функция притежават и страничните панели с пълна ширина.

По-ефективно сламосъбиране

Голяма част от ключовите новаторски решения може да бъде открита в новия подбирач на машините от серия LB 4 с работна ширина 2,40 м. Балопресите с гребло или барабан са оборудвани с откосен ветропредпазител и се настройват ръчно спрямо съответната растителна култура. Благодарение на допълнителния подаващ шнек и централния подаващ барабан придвижването на растителния материал е бързо и без загуби, дори при работа с обемни растителни маси. Пневматичните направляващи ролки на повдигача се настройват според работните условия без необходимост от допълнителни инструменти. При изработката на палеца на повдигача са използвани материали и компоненти с голяма издръжливост, които гарантират по-голяма сила и чистота на процеса на събиране при операции с всякакъв тип растителна маса, в това число с биомаса (царевична слама например).

Височината на повдигане се регулира лесно с цел събиране на цялото количество растителен материал, независимо от вида на зърнената култура или условията. По такъв начин рискът от повреждане на повдигача се свежда до минимум. Големите пневматични насочващи ролки и регулируемото окачване обезпечават максимална защита на приспособлението дори при работа върху неравни терени и с висока скорост.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.