Нови екстри обогатиха гамата от тороразпръскващи машини SULKY

По-добра производителност и лекота при работа

Нови екстри обогатиха гамата от тороразпръскващи машини SULKY, предоставяйки по-добра производителност и лекота при работа. Нови устройства за гранично торене в ляво или в дясно: TRIBORD 3D (като стандартно се предлага в дясно). Устройството може да бъде поръчано като опция и в ляво при модели с ISOBUS терминал, като контролът е интегриран в обща конзола. ​Патентованото TRIBORD 3D за първи път дава възможност да избирате посоката на движение при окрайчване на парцела и да оптимизирате работата, без дори да слизате от трактора.

Нови защитни прегради от вечен композитен материал, включени в стандартното оборудване на торачките SULKY, осигуряват абсолютна защита срещу буци пръст, като позволяват работа при високи скорости на влажен терен и много лесно почистване от кал. Стълби за достъп до бункера – в стандартното оборудване за модел X50+, са монтирани в дясно и ляво. Така се осигурява по-лесен достъп, особено по време на фазите на зареждането на моделите с най-голям капацитет.

Разновидностите като окомплектовка на най-големия модел тороразпръскващи машини на SULKY са три. X50+ с W- везна е с електическо управление на тороподаващите клапи и везна с 10-тонен тензодатчик, сензори за температурата на въздуха и за ъгъла на машината спрямо терена. X50+ с W-Stop&Go е с автоматично отваряне/затваряне на клапите в края на полето и оборудване за версия W. Окомплектовката включва и контролен монитор и GPS антена. X50+ с W Econov е с автоматичен секционен контрол на наторяването и оборудване за версия ECONOV, което може да бъде за 6 до 12 секции, в зависимост от избора на контролен терминал. Уникално решение на пазара без аналог – контрол на потока тор под формата на крива (според реалната форма на парцела).

Резултатите, които се отчитат при наторяване със SULKY X50+ са ефектно покритие на терена, с коефициент на вариация близък до 5%. Фермерите имат възможност за много широко разпръскване до 44 метра. Системата осигурява отлична работа, дори при неточни настройки, нестабилно водене на трактора, както и при насрещен вятър.

Заедно с добавянето на новостите при моделите X40+ и X50+ SULKY превръща прецизното тороразпръскване в още по-лесна задача. За улеснение на множеството клиенти в България, работещи с торачките SULKY, онлайн помощникът FERTITEST за настройките на тороразпръскващите машини SULKY вече е достъпен напълно безплатно на български език. 24 часа/7 дни в седмицата чрез сайта на SULKY http://fertitest.sulky-burel.com   потребителите могат да получат настройки за своята SULKY торачка само в 4 лесни стъпки. Онлайн приложението FERTITEST е налично на 15 езика, като сред тях е и български (чрез избор на българския трибагреник в горната част на менюто). Базата данни включва над 500 вида торови продукти и семена, като непрекъснато се обновява и допълва.

Повече информация за тороразпръскващите машини на SULKY можете да намерите в търговската мрежа на Оптиком ООД в страната, както и на тел: 0700 20 205.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.