1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови модели машини демонстрираха фирмите участници на „БАТА АГРО 2011”

Нови модели машини демонстрираха фирмите участници на „БАТА АГРО 2011”

Агрошоуто продължава до 14 май в Стара Загора

Агрошоуто с демонстрации на нови модели селскостопанска техника започна на 10.05.2011 г. непосредствено след официалното откриване с водосвет. Посетителите имат възможността не само да разгледат последните достижения на световната агротехника, но и да се уверят в нейните високотехнологични качества. Още първите два дни те се убедиха в предимствата на някои нови модели, представени от водещите български фирми вносителки, парньори на световните производители.

Фирма „Фермер 2000” представи пред насъбралите се на демонстрацията посетители трактор МАСЕЙ ФЕРГЮСЪН, модел 8690 с мощност 370 к.с.

На демонстрацията беше показана и дискова брана на чешката фирма ФАРМЕТ с работна ширина 6 м. Посетителите на демонстрацията на фирма „Фермер 2000” бяха впечатлени от телескопичния товарач МАНИТУ, модел 741, демонстриран от французина Жаки Мерле.

Фирма „Вантотрейд Ауто” АД, официален вносител на марката НЮ ХОЛАНД за България както винаги демонстрира машини, обезпечаващи комплексно земеделските стопани. На второто издание на „БАТА АГРО” НЮ ХОЛАНД им предлага перфектен баланс между мощност и  компактност с тракторите от серията Т5000, подходящи за всички видове леки обработки на полето. Тракторът модел Т5060 с мощност 106 к.с. беше представен с прикачна пръскачна БЕРТУ, модел ПРИМЕР 2000 с работна ширина 18 м и компютърно управление, подходяща за всички видове култури. Трактор НЮ ХОЛАНД модел Т8030 с максимална мощност 307 к.с. беше представен в работа с два различни прикачни инвентара – 7-корпусен плуг ГРЕГОАР БЕСОН и активна брана БРЕВИЛИЕРИ с работна ширина 4,5 м. Тази брана работи съвместно с пневматична сеялка за слети култури ГАСПАРДО, модел ПИНТА 450, с работна ширина 4,5 м.

„Агромашина” е другата водеща фирма вносителка на елитна агротехника, повишаваща конкурентоспособността на българските земеделски производители. Тези от тях, които присъстваха на демонстрациите на техниката на полето се убедиха във високотехнологичните качества на трактор ЛАМБОРГИНИ R7-210 с прикачена дискова брана ЛЕМКЕН, модел РУБИН с работна ширина 4 метра. Не му отстъпваше по качества и другият представен модел на ЛАМБОРГИНИ  R6-115, прикачен с навесен 3-корпусен плуг ЛЕМКЕН ЕВРООПАЛ 5.

Фирма „Оптиком” представи във втория ден на изложението директно в работни условия трактор ДЖЕЙ СИ БИ ФАСТРАК 8250 с прикачен агрегат УДА 3,8. Фирмата демонстрира и качествата на три модела на тракторите Ландини. 

Впечатляващи демонстрации на нова техика в първите два дни на изложението имаха и фирмите „Бултрекс”, „Рапид” и СД „Стойчеви”.

Земеделските производители ще имат възможност да се убедят в качествата на нова земеделска техника „на полето и за полето” и през оставащите дни на изложението. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.