1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови възможности за успешното развитие на земеделския сектор ще бъдат представени на АГРА 2023

Нови възможности за успешното развитие на земеделския сектор ще бъдат представени на АГРА 2023

Представянето на модерната агротехника, успешни практики, научни постижения и услуги в земеделието запазват водещата си роля като теми по време на АГРА 2023

За поредна година Международното земеделско изложение АГРА 2023 ще събере на едно място специалисти от страната и чужбина, които ще имат възможност да обменят идеи и опит. От миналата година събитието има нов облик, а очакванията са това издание да бъде още по-актрактивно и мащабно.

АГРА 2023 по традиция ще се проведе в Международен панаир Пловдив, а за втора поредна година Асоциация на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България АГРОТЕХ ще бъде съорганизатор на събитието. Участие в изложението ще вземат и всички членове на асоциацията, а заедно с тях над 600 изложители ще имат възможност да презентират иновациите и промените, които да изложат пред колегиалната общност.

 „Основополагаща цел за нас е развитието на този бизнес форум като мрежа от партньорства между производители, вносители и клиенти на агротехника. Вярваме, че изложението е от голяма полза за хора от бранша и несъмнено ще им предостави поле за разширяване на познанията и разкриване на нови перспективи пред техния бизнес“ сподели Николай Митев, председател на управителния съвет на асоциация АГРОТЕХ.

Представянето на модерната агротехника, успешни практики, научни постижения и услуги в земеделието запазват водещата си роля като теми по време на АГРА 2023. Интересът към развитието на пазара на агротехника и технологии в страната се задържа висок, а това несъмнено допринася за поддържането на качествен контрол върху продукцията и успешното развитие на агробизнесът.

Деловата програма на изложението е наситена с дискусии с участието на висококвалифицирани специалисти, като цялостният акцент ще бъде поставен върху прецизното земеделие и новостите в автоматизацията и оптимизирането на процеси. Посетителите ще могат да получат детайлен анализ на разнообразни теми като възможности за развитие на биоикономиката в България, стратегическия подем на сектора, въпроси свързани с финансиране на проекти, както и запознаване с практиките на международни компании. 

Част от съпътстващата програма, подготвена от браншовата асоциация АГРОТЕХ, ще включва Street Food Fest, който ще се проведе от 21-ми до 25-ти февруари. По време на АГРА 2023 посетителите на изложението ще могат да се насладят на вкусна храна и авторски рецепти, а гост изпълнителите в лицето на Георги Мамалев, Петя Панева, Елица Тодорова трио, БГ дуетът, Ансамбъл Еподай, Танцов театър POSTART и други, ще се погрижат за доброто настроение по време на изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.