1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите модели комбайни, трактори и балировачки на Massey Ferguson – с премиера в Страсбург

Новите модели комбайни, трактори и балировачки на Massey Ferguson – с премиера в Страсбург

Те са стилни, практични и високопроизводителни

Във френския град Страсбург този месец се състоя премиерата на новите модели на Massey Ferguson за 2012 г. Екип на „Агромедия Груп“ също беше поканен на авторитетното представяне. Впечатляващата демонстрация доказа, че компанията и този път не изневери на репутацията си и показа стилни решения, въплътени в мощни и високопроизводителни машини.

Със стартирането на изцяло новата серия MF 7600 Massey Ferguson въвежда четири мощни, леки и гъвкави трактора. Те съчетават вече доказана, превъзходна технология с най-новите икономични двигатели, заедно с допълнителен комфорт за оператора и възможности за управление.

Тракторите от серията MF 7600 могат да бъдат или с Dyna-6 Eco полу-сервотрансмисия или с безстепенна трансмисия Dyna-VT.

Най-новите двигатели AGCO SISU POWER осигуряват максимална мощност от 185 до 235 к.с., както и управление на мощността. Те са и със система за селективна каталитична редукция Generation 2, която е отговор на новите разпоредби за вредни емисии и намаляваща значително разхода на гориво.

Отличното съотношение мощност към тегло, дългото междуосие и високоефективните двигатели, заедно с най-полезната технология и изключителния комфорт осигуряват изключителна комбинация от предимства за фермерите. Новата конструкция на кабината, по-голямата видимост и увеличеното удобство ще направи работата на водачите лесна и приятна.

Massey Ferguson показа иновативна мисъл и смели инженерни решения и при 2580_3000зърнокомбайните. Моделите MF CENTORA и MF DELTA са оборудвани с AGCO SISU POWER 8,4-литров двигател отново със система за селективна каталитична редукция. Моделите са с високопроизводителен контрабарабан с широк отвор за максимално отсяване на зърното и отлична проба. Това позволява да преминава повече ожънато зърно, както и помага да се намали мощността и разходът на гориво. Увеличаването на ъгъла на решетката за зърно и на движението сега подобрява капацитета на прибиране. Конструкторите са заложили на повишен капацитет и на сепаратора за зърно за по-добро почистване. Новата задна ос ще намали радиуса на завоите до 5,5 м, което ще ускори завиването на синурите и ще повиши ефективността.

Massey Ferguson представи в Страсбург новости и при серията BETA. Двата нови висококачествени модела с пет или шест сламотръса предлагат изключителни и практични възможности, които осигуряват висок капацитет, гъвкавост и производителност. Massey Ferguson сега въвежда нови технологии и повишен комфорт на кабината, като същевременно поддържа простия дизайн и лекота на работа на BETA.

224444_376Новите комбайни се отличават с по-висока мощност от изключително икономичните двигатели SCR, с по-големи бункери за зърно, както и с нов сензорен екран с автоматична настройка на културите, заедно с ново автоматично управление на барабана. И двата модела се предлагат с иновативната система за автоматично нивелиране ParaLevel.

Новите модели са с най-модерните AGCO SISU POWER двигатели, оборудвани със системата за селективна каталитична редукция, която намалява разхода на гориво с до 10%.

Друг плюс на моделите е новата хидростатична помпа, която осигурява с 30% по-голям капацитет. Това помага на комбайна да изкача стръмните склонове, улеснява управлението и баланса и повишава ефективността при събирането на реколтата.

Системата Multi Crop Separator (MCS) е снабдена с ротационен сепаратор, който се справя с по-дългите сламки и по-високи култури за по-добро разделяне.

И в серията ACTIVA също са включени два нови модела от 243 и 276 к.с. Доказаният PowerFLOW хедер се предлага в ширини от 5,4 до 6,2 м и намалява значително загубите. С новите комбайни MF 7300 ACTIVA S Massey Ferguson предоставя на клиентите избор между две изключително доказани системи за вършитба и сепариране. И двата модела са с независима – отпред и отзад – корекция на контрабарабана, която се настройва електрически с бутони в кабината.

Целия материал вижте в рубрика Актуално на портала...

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.