1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите тороразпръскващи машини SULKY ECONOV X40 плюс и X50 плюс: пълни с екстри и иновации

Новите тороразпръскващи машини SULKY ECONOV X40 плюс и X50 плюс: пълни с екстри и иновации

Те могат да постигнат торова норма до 520 кг/мин

SULKY допълва своята върхова гама от прикачни тороразпръскващи машини с пускането на пазара на новите модели X40+ и X50+. От гледна точка на производителност тези два модела достигат работни ширини съответно от 44 и 50 м. Използвайки принципите на патентованата система за тороразпръскване Epsilon (Ипсилон), вече добре позната от предишната гама, новите модели могат да постигнат торова норма до 520 кг/мин. Така можете да наторявате с висока скорост, дори при големи торови норми.

Нови екстри обогатиха гамата от тороразпръскващи машини, предоставяйки по-добра производителност и лекота при работа:
- Нови защитни прегради от вечен композитен материал, включени в стандартното оборудване, осигуряват абсолютна защита срещу буци пръст, като позволяват работа при високи скорости на влажен терен и много лесно почистване от кал.
- Стълби за достъп до бункера – включени са в стандартното оборудване за модел X50+ и са монтирани вдясно и вляво. Така осигуряват по-лесен достъп, особено по време на фазите на зареждането на моделите с най-голям капацитет. За модела X40+ стълбата се предлага като опция и е отзад на бункера, вляво.
- Устройства за гранично торене вляво или вдясно: TRIBORD 3D стандартно се предлага вдясно. Може да бъде поръчано като опция и вляво при модели с ISOBUS терминал, като контролът е интегриран в обща конзола. Патентованото TRIBORD 3D за първи път дава възможност да избирате посоката на движение при окрайчване на парцела и да оптимизирате работата, без дори да слизате от трактора.

Цялата гама X40+ / X50+ се предлага в ISOBUS версия, с най-новия терминал SULKY ISOBUS QUARTZ 800. Във версията ECONOV (с изключване на тороразпръскващите секции) с още множество допълнителни функции, Sulky дава възможност да постигнете точност, която е недостижима до момента при центробежно тороразпръскване:
- 12 тороразпръскващи секции
- Автоматично адаптиране на работната ширина, чрез промяна на точката на падане на тора върху диска (възможност за отваряне само на една крайна клапа и единствена работеща секция, при последно минаване в ъгъла на парцела)
- Управление на разпръскването в крива – ECONOV e единствената технология на пазара, която контролира истинската форма на потока тор... в КРИВА! Безупречни резултати от центробежното тороразпръскване на дадения парцел, особено отстрани и в края на блока!
- Независима торова норма отдясно и отляво чрез GPS (Sulky e първият производител в света, решил този проблем, с награди за Иновации от SIMA 2015 г. и Златен медал за Иновация от Агритехника 2015.)

- Моделите са:
X40+: от 1 900 до 3 000 литра и до 44 м
X50+: от 2 400 до 4 000 литра и до 50 м

Официален вносител на SULKY за България е Оптиком ООД, www.opticom-bg.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.