1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новият стърнищен култиватор Терия на Пьотингер – отлична инвестиция по подмярка 4.1 от ПРСР

Новият стърнищен култиватор Терия на Пьотингер – отлична инвестиция по подмярка 4.1 от ПРСР

Георги Таров, земеделски производител: Никога не съм съжалявал за инвестициите, които съм направил в иновативни машини

Мащабна демонстрация на агротехника проведе фирма Булагро Машини в стопанството на земеделския производител Георги Таров.

„Аз съм много щастлив, че толкова поред години стопанството ми е домакин на презентация, организирана от Булагро Машини. Надявам се партньорството ни да продължи и занапред и да обновявам агропарка си с иновациите, които предлагат брандовете им“, каза Георги Таров. Той допълни, че е изключително впечатлен от здравината на машините и сервиза, който предлага Булагро Машини.

Bulagro

„Никога не съм съжалявал за инвестициите, които съм направил в техни машини“, сподели още земеделецът.

Последните придобивки в стопанството му са: 8-метрова дискова брана и полудиректна мулчираща сеялка на Пьотингер.

Bulagro

В демонстрацията за първи път Булагро Машини представи в действие новия стърнищен култиватор на Пьотингер, модел Терия, който несъмнено предизвика интереса на фермерите още след стъпването си на българския пазар, обясни Митко Желязков, търговски директор на Булагро Машини.

Bulagro

Терия на Пьотингер е предназначен за трактори с мощност от около 400 к.с., като може да обслужва от средни до големи по размери стопанства.

Терия попада в серията машини, които правят минимални обработки и предназначението й е да замести обработката с плуг. Работната дълбочина е до 35 см. Много добре конструирана машина. Целта й е по много щадящ начин да подготви почвата за сеитба и да запази влагата в нея, което е решаващо по отношение на есенниците.

Bulagro

Новите тенденции за минимални почвени обработки все повече навлизат в земеделието и Булагро, като иноватор, се старае успешно да ги внедрява и у нас. Нещо повече - Терия идва на нашия пазар в момент, когато има възможност да бъде закупена с проект по ПРСР по подмярка 4.1, допълни още Митко Желязков.

Bulagro

Булагро Машини има специално разработена схема за финансиране чрез лизинг, която е с облекчени условия по отношение на първоначална вноска и лихвено равнище. Тази година компанията стартира специална ценова политика за сегмент плугове, които са налични на склад и които са на старите цени. Във връзка с повишаващите се стойности на консумативите на световните пазари Митко Желязков препоръча сега да се инвестира в нова агротехника.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.