1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Ново поколение машини ще бъдат представени на Международната селскостопанска изложба „Агра“

Ново поколение машини ще бъдат представени на Международната селскостопанска изложба „Агра“

В експозицията на „Римекс 1-Холдинг“ е включен и комбайнът Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH

Нови модели трактори и комбайни, които пестят гориво и време, ще покаже българската компания „Римекс 1 холдинг“ на Международната селскостопанска изложба „Агра“. Тя ще се проведе от 6 до 10 март в Международен панаир Пловдив.

Там ще бъде и втората европейска премиера на новата сеялка „Tempo“. Машината дава възможност да се работи с висока скорост и голяма прецизност, тъй като е снабдена с механизъм, контролиращ движението на семената. Нейният дебют се състоя на изложението „Агритехника“ в Хановер, а у нас за първи път се представя от „Римекс“.

В експозицията на „Римекс“ е включен и комбайнът Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH, оборудван със система за намаляване на вредните емисии газове (SCR). Шестте  нови модела от серията могат да съкратят времето за разтоварване с 40% и същевременно осигуряват икономии от 10%. При новите серии комбайни Axial Flow нараняванията на зърната са сведени до минимум, обясняват от фирмата.

Фермерите ще имат възможността да видят отблизо и новите трактори  от сериите Puma, Puma CVX, Magnum и Stieger/Quadtrac с технологията  Efficient Power за максимална мощност, минимални разходи и минимум вредни емисии в атмосферата. Друго предимство на тракторите е и системата за автоматичен контрол на производителността (APM), която спестява до 24% гориво.

В рамките на изложението „Римекс“ ще предостави преференциални условия за закупуване на тракторите от сериите JX, Maxxum и Puma в пакет с прикачен инвентар Kverneland. Самоходни и прикачни пръскачки Tecnoma, ремаркета за животновъдство Annaburger, телескопични товарачи Merlо ще бъдат част от представената техника по време на изложението.

И ако новото поколение трактори улеснява и подобрява обработката на почвата, модерни технологии помагат за нейното рекултивиране. Към това е насочена една от европейските новости на „Агра“ - методът за възстановяване на терени, използвани като депа за съхраняване на отпадни продукти, който е разработен от Институт по почвознание „Никола Пушкаров”.

А Институтът по земеделие-Карнобат ще представи сорта ечемик „Одисей“, който е устойчив на суша и студ, дава добиви до 980 кг от декар, с 16.6% над средния стандарт. Той е подходящ и за производство на бира.

Слънчева сушилня за плодове, билки и гъби, която обработва суровината само за ден, е световна новост, направена от учените в Институт по планинско животновъдство и земеделие и Институт за изследване и развитие на храните. Използва се само енергия от слънцето и така се намаляват разходите.

Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с новите продукти и услуги на всички научни звена в състава на Селскостопанската академия, която е съорганизатор на „Агра“.       

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.