1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Ново поколение трактори на „CASE IH” в сериите Magnum, Quadtrac, Steiger® и Puma CVX

Ново поколение трактори на „CASE IH” в сериите Magnum, Quadtrac, Steiger® и Puma CVX

Те ще повишат производителността и ще снижат разходите в земеделското производство

В агрошоу, организирано от „CASE IH” за журналисти от цяла Европа, беше премиерата на новите трактори Magnum, Quadtrac, Steiger® и Puma CVX.

Новото поколение трактори от сериите Quadtrac и Steiger® са проектирани да бъдат мощни, надеждни, комфортни и продуктивни. Максималната мощност от 670 к.с. на моделите Quadtrac и Steiger 600 поставя нови исторически върхове в производството на селскостопански машини.

Новата серия Quadtrac включва четири модела, предлагащи максимални мощности от 502 до 670 к.с. Тракторите Case IH от серията Quadtrac® са задвижвани посредством четири независими задвижващи звена, намаляващи притъпкването на почвата и даващи изключително голямо сцепление на машината с цел да може да извършват всякакви тежки обработки с минимални последствия върху почвата.

Новите шест модела в серията Steiger предлагат максимални мощности от 391 до 670 к.с. Те са конструирани върху два типа рами. По-тясната е при моделите 350, 400 и 450, а по широката е при моделите 500,550 и 600. Благодарение на по-тясната рама при малките модели се достига оптимално съотношение между тегло на трактора и мощност на двигателя. По-широката рама при моделите 500, 550 и 600 спомага за повишаване продуктивността на машината, монтирайки върху нея усилени задвижващи мостове, както и подобрени компоненти по трансмисията.

Добре познатата просторна кабина при повечето модели на Case IH вече е факт и при Quadtrac/Steiger сериите. Благодарение на отзивите и мненията на клиентите новата кабина е проектирана да улесни работата и да създаде комфорт на оператора. Кабината Surveyor™ дава изключителен комфорт на оператора по-време на работа в полето благодарение на подобреното окачване на кабината. Стабилизаторите, монтирани от всички страни на кабината, спомагат за лесното и удобно управление на машината. Новата седалка, която ще бъде монтирана във всички трактори от сериите Steiger и Quadtrac, ще има възможността да се завърта 40° надясно давайки на оператора изключителна голяма видимост върху предната част на машината.

Всички трактори от сериите Steiger и Quadtrac ще бъдат оборудвани със система за Автоматично Управление на Производителността (АРМ), която в зависимост от желаната скорост автоматично избира предавката, на която да се движи трактора и нужните обороти на двигателя. Независимо от теглената машина, докато е активирана АРМ системата операторът единствено трябва да избере желаната скорост.

Върху всички трактори от сериите Quadtrac and Steiger ще има възможност за монтаж на ксенонови светлини. Те ще бъдат разположени така, че да осветяват на 360° около трактора. Ксеноновите светлини дават до шест пъти повече светлина и имат 6000 часа по-дълъг живот в сравнение с конвенционалните халогенни светлини.

Въпреки че Quadtrac и Steiger са най-мощните трактори на пазара те са изключително лесни и удобни за обслужване. Проверката на всички течности по машината, като например нивото на маслото в двигателя, трансмисията и хидравликата може да бъде извършено от земята, без да се катерите по стълби или по машината. Новият дизайн на предния капак позволява бърз и лесен достъп до компонентите на двигателя.

Новата серия Magnum от 235 до 340 к.с. използва доказания 8,7-литров двигател, използван при комбайна CASE IH модел Axial Flow 7120 през последните години. Тези двигатели осигуряват бързо повишаване на мощността, която клиентите на CASE IH Magnum са свикнали да използват при тежки условия, изискващи теглителна сила. Управлението на мощността осигурява повече от 35 к.с. при транспорт и дейности с ВОМ-а, както и операции с повишени изисквания към хидравликата.

В новата серия Magnum са включени пет модела, започващи от Magnum 235 с максимална мощност от 274 к.с., като на върха на серията е Magnum 340 с 389 к.с. с максимална мощност благодарение на Системата за управление на мощността (Power management).

Кабината SurveyorTM е все още най-просторната предлагана на пазара, с 360° видимост и комфорт, които са дефиниция за удобство при операторите на Magnum от десетилетия. Ново в кабината на Magnum е последно поколение CASE IH технология за контрол просредством новия мултифункционален лост (MultiControl Armrest Console), разположен в подлакътника. По този начин всички основни функции на трактора да се контролират с върховете на пръстите.

Новите двигатели на Magnum са разработени да осигурят най-ефикасното изгаряне, което всъщност подпомага технологията Efficient Power.

Новият дизайн на капака на моделите Magnum е определен от новата рама, върху която е разположен по-широкия CASE IH двигател и е пригоден за подобрена охладителна система. Изваяното шаси поддържа най-доброто управление и маневреност в класа си.

За да отговорят на стандартите Tier4A, новите трактори Magnum използват технологията Селективна каталитична редукция (SCR) за максимално добро представяне при възможно най-ниски текущи разходи.

Благодарение на огромния интерес в световен мащаб CASE IH разширява и серията Puma CVX с три нови модела. В тях са заложени всички добре познати качества от по-големите модели Puma CVX – лесно управление, най-висока производителност, икономична работа, комфорт за оператора, както и качествена изработка и обслужване.

Puma 130 CVX е със номинална мощност от 130 к.с. (171 к.с. максимална мощност със системата за управление на мощността), Puma 145 CVX със номинална мощност от 145 к.с. (188 к.с. максимална мощност), а Puma 160 CVX със 160 к.с. (203 к.с. максимална мощност). Външното оформление на новите модели е причината те да са толкова компактни. Задната част на предния капак е по-тясна, като в резултат от това е увеличена видимостта към предната част на машината от операторското място. В сравнение с по-големите модели от серията PUMA CVX, по-късата колесна база дава по-голяма маневреност и малък радиус на завиване. В резултат на това новите три модела Puma CVX са идеални за всякакви приложения. Новите модели са оборудвани с двигатели от най-ново поколение. Всички те са 6-цилиндрови с обем 6,7 литра с директно впръскване (Common-rail) и турбо компресор, както и система за управление на мощността (Power Management). Тази система предоставя до 30 допълнителни конски сили при транспортни приложения или работа със силоотводния вал.

Трите нови модела Puma CVX са първите трактори на CASE IH, чиито двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power. Резултатите от тестовете на полето показват, че могат да бъдат спестени повече от 10% гориво в сравнение с конвенционалния дизелов двигател. В същото време тази система повишава мощността и намалява времето за реакция на двигателя. Част от тази система е и катализаторът за отработване на изгорелите газове (Selective Catalytic Reduction), който освен че допринася за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии спомага и за намаляване разхода на гориво. Този тип катализатори (Selective Catalytic Reduction) от дълго време се използват при тежкотоварните камиони и се радват на голям успех.

Благодарение на този катализатор охлаждащият пакет на трактора остава непроменен заради това, че при TIER 4 двигателите на CASE IH изгорелите газове не се връщат отново в двигателя, а се обработват от катализатора, което от своя страна повишава надеждността му.

Хидравличните характеристики на Puma CVX също са подобрени. Товароподемността на задната навесна система е 8,3 тона и позволява трактора да работи дори и с много тежки навесни машини. Като допълнение е увеличен и дебитът на хидравличната помпа и сега той е 140 литра в минута. Възможен е монтажът на до 8 хидравлични линии, както и на изводи за хидромотор.

Вижте видео.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.