Новости и атрактивни предложения от Оптиком

На изложението Бата Агро от 16 до 19 май 2017 г. търсете зеления печат „БАТА ЦЕНА“

Monosem, сеялки №1 за пролетни култури на българския пазар, ще се покажат на изложението Бата Агро в пълния си блясък. Акцент ще бъде 6-редовата сеялка NG Plus MЕ с електрическо задвижване, чиито основни предимства са възможността за промяна на сеитбената норма, повишаване на скоростта на сеитба поради независимостта на секциите и лесното изключване на отделна секция. 12-редови сгъваеми сеялки с разнообразни приспособления за различни условия на сеитба, торовнасящи уредби, системи Микросем за внасяне на инсектициди и др., както и окопните култиватори Monosem SCD ще очакват своите клиенти.

Високотехнологичната гама тороразпръскващи машини SULKY ще присъстват с моделите X40+ Econov с обем 3100 л, модел DX 30+ с обем 2800 л и 900-литровата DX20 за перфектно покритие на терена, прецизност и отлична работа дори при неточни настройки и нестабилно водене на трактора.

Френските сеялки SKY MaxiDrill са създадени за сеитба с висока работна скорост при минимален разход на гориво. Това ги превръща в едни от най-ниско енергоемките машини на пазара. С тях се работи бързо и успешно директно на стърнища, след царевица, във влажни почви, след предсеитбена култивация или директно след оран.

Високонадеждните плугове Ovlac ще бъдат допълнени с 4-метровата усилена брана с навесна твърда рама Eurodisc за интензивно надробяване и смесване на растителните остатъци и 5-метровата навесна брана Maxidisc II със сгъваема рама. Най-новото поколение брани на Ovlac с независими дискове са с компактен и опростен дизайн и позволяват перфектна обработка на всякакви видове почви без значение от обема на растителни остатъци на повърхността и са точно за съвременните земеделци, които търсят по-висока скорост, ефективност и печалби. 

Пръскачките KUHN с леки и здрави щанги от 18 до 28 м и обем на резервоара от 3200 л отлично копират терена при работа и осигуряват прецизна и надеждна защита на посевите.

Новост при Оптиком е Strip Till, 6 редовата френска директна сеялка на DURO France, която дава възможност за директна сеитба с отлично качество на царевица, слънчоглед, маслодайна рапица и захарно цвекло, като същевременно снижава значително разходите. Почвата се разрохква преди засяването, което улеснява вкореняването на растенията и дава по-добър достъп на кислород, влага и торове. Сеитбата става директно без обработка, което помага да се задържа влажността на почвата, а растежа на плевелите се ограничава.

На БАТА АГРО Оптиком ще представи за пръв път косачки, сеносъбирачи, сенообръщачи и балиращи машини на холандската компания LELY Welger. LELY е създадена през 1948 г и към момента над 2000 нейни служители произвеждат в 6 фабрики машини за животновъдни стопанства. Компанията е реализирала продажби от 502 млн. евро през 2016 г. в над 60 държави по света. Фуражораздаващите ремаркета SEKO също са ново предложение в гамата на Оптиком за животновъдите.

Стопаните на овощни градини и лозя ще намерят необходимата техника за всички видове обработки в трайните насаждения – навесни пръскачки Nobili, надробители, отклоняващи брани, машини за контурна резитба Rinieri и ротационни косачки за овощни градини с отклоняващо рамо Van Wamel.

Специални промоционални цени ще предложат от Оптиком по време на панаира от 16 до 19 май 2017 г. на прикачната техника. Търсете зеления печат „БАТА ЦЕНА“!