1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новото издание на АГРОФОРУМ – в навечерието на най-голямото събитие в агробизнеса „БАТА АГРО 2011”

Новото издание на АГРОФОРУМ – в навечерието на най-голямото събитие в агробизнеса „БАТА АГРО 2011”

И още – съвети за кандидатите по мярка 214 как коректно да подават заявленията си за подпомагане

Все повече хора обръщат внимание на храната, която купуват и консумират. И ако преди 2-3 години понятия като биопродукт, биохрани бяха тъмна Индия за мнозина, днес интересът към тях е огромен – заради това, че са екологично чисти, естествени и най-вече здравословни. А още по-хубавата новина е, че не само търсенето, но и предлагането расте. Статистиката сочи, че само за последната година броят на земеделските стопани, ориентирали се към биологичното производство, се е увеличил двойно. Стимул за това са и средствата, които предвижда за тях мярка 214 от Програмата за развитие на селските райони. Ето защо, ако и вие сте се насочили към този перспективен метод на производство, не пропускайте новото издание на АГРОФОРУМ, за да научите полезна информация какви за възможностите, условията и новостите, за да получите субсидии по тази мярка. Ще научите ценни съвети от експерти какви грешки да не допускате, за да не бъдете санкционирани.

В последните ни предавания отделихме заслужено място на предстоящото изложение „БАТА АГРО” – най-значимото събитие в областта на агротехниката у нас. Остават броени дни до старта му и всички в бранша вече тръпнат в очакване. А то си струва – тазгодишното експо ще надмине и най-смелите ви очаквания, обещават организаторите. Знаем колко сте нетърпеливи и затова в навечерието на събитието ще ви разкрием част от изненадите, с които ще ви зарадват в Стара Загора.

И след голямата атракция – някои полезни насоки за дребните фермери или онези, за които земеделието е хоби. Те определено не се нуждаят от препарати за растителна защита в големи количества, затова ако сте сред тях, в предаването ще ви покажем как да се сдобиете с продуктите в малки разфасовки и какви са предимствата им.

Ще продължим на вълна растителна защита, като дадем ценни съвети и за онези, които отглеждат слънчоглед. Той определено се очерта като една от перспективните култури, но за да не ви объркат сметките неканени житни плевели и балур помислете, докато е време какъв препарат да изберете, за да е успешна борбата ви с нежеланите растения.

А накрая на лозарите също ще дадем важни съвети – какво трябва да направят за по-доброто прихващане и развитие на лозята.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.