1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Обновената серия T4 PowerStar ™ на New Holland: повишена ефективност и намален разход на гориво

Обновената серия T4 PowerStar ™ на New Holland: повишена ефективност и намален разход на гориво

Двигателят предлага най-съвременните решения за съвместяване на изключителната технология PM Cat към Tier 4В

New Holland значително подобри серията T4 PowerStar ™, която е най-популярната в Европа, за да се приспособи технологията PM Cat (Particulate Matter Catalyst) към Tier 4B. Показана за първи път в Европа на изложението Cereals 2014 г., тя използва също така технологията Common Rail за по-нисък разход на гориво и по-добра производителност и ефективност. "Гамата T4.55-65-75 PowerStar ™ е хит в животновъдните стопанства и сред дребните фермери, каза Лука Майнарди, ръководител на управление "Прецизно управление на трактори". – Лекотата при управление и комфортът са допълнени от 13% икономия на гориво и най-съвременните решения за съвместяване на изключителната технология PM Cat към Tier 4В."

Серията T4 PowerStar ™ се задвижва от 3,4-литров двигател Common Rail F5C с технология PM Cat за съвместимост с Tier 4B. Разработено е от дъщерната компания на New Holland – FPT Industrial. Частиците, съдържащи се в отработените газове, преминават през устройството и се изгарят. Този филтър никога не блокира поради високата скорост на потока на отработените газове и не се нуждае от регенерация. Системата не изисква допълнителни усилия от страна на оператора за активиране на процеса на пречистване. Системата въобще не се нуждае от поддръжка, като за първи път се предлага такова решение. Към днешна дата FPT Industrial е произвела 500 000 двигатели с технология PM Cat и системата е проектирана, така че да издържи до края на годността на основния продукт.

New Holland въведе Common Rail двигателите в селското стопанство през 2003 г. и днес серията T4.55-65-75 PowerStar ™ използва тази технология. Прецизното зареждане дава възможност за успешна работа при сериозно натоварване на двигателя. Освен това, когато се впръсква точното количество гориво, се постига икономия на това гориво до 13%.

Съотношението мощност/тегло е 30,4 кг/к.с. и осигурява висока производителност, като същевременно повишава добивите и намалява уплътняването на почвата.

T4 PowerStar ™ е вече водещ в индустрията по отношение на интервалите на работа, които са допълнително удължени с 20% - до 600 часа, което води до по-висока производителност, по-малко проблем при работа и по-ниски оперативни разходи.
52363463463_530_01

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.