1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Оптиком – спонсор на „Загора Трофи“ 2015

Оптиком – спонсор на „Загора Трофи“ 2015

Адреналин и рев на високоскоростни машини във второто издание на Загора Трофи 2015

Адреналин и рев на високоскоростни машини постави началото на „Загора Трофи“ 2015. Над 50 екипажа взеха участие в офроуд състезанието, което се провежда за втора поредна година в Стара Загора. Шестият кръг от националния офроуд шампионат беше официално открит край един от големите търговски центрове в Стара Загора, където участниците представиха машините си пред многобройна публика. Стартът на надпреварата, която тази година премина под наслов „Усети преживяването“, беше даден на мотополигона край село Хрищени. Участниците бяха разделени в клас "Експерт" и клас "Хоби", като тази година е включен и клас "ATV". Първият ден любителите на екстремния спорт изминаха 70-километрово трасе в подножието на Средна гора, където имаше и изкуствени препятствия. Основен спонсор на мероприятието стана фирма Оптиком. Преди старта на проявата управителят на старозагорската фирма Веселин Генев обясни, че брандът JCB Agriculture, на които Оптиком е официален дистрибутор, изключително подкрепя подобни събития. Това е мотивацията им да подкрепят финансово най-мащабното екстремно състезание в България – „Загора Трофи“ 2015.

„Оптиком винаги е подкрепяла обществения живот на Стара Загора. Отворена е към всякакви съзидателни инициативи, които да помогнат за разрастване на града и утвърждаване на авторитета му. Още повече, че Оптиком е един от инициаторите и на БАТА АГРО, най-голямото събитие, което се провежда на територията на община Стара Загора, а това ни прави още по-ангажирани да подкрепим проява, която е част от инициативата за честване на празника на града“, допълни Веселин Генев.

омакините от Стара Загора се представиха с 5 екипажа. Тук беше многократният републикански шампион по офроуд Радомир Пепелов, този път с навигатор Пламен Русев от Варна, а два от местните екипажи бяха с навигатори жени – Даниела Вълкова и Невена Иванова. Невена е на 23 години, счетоводител по професия, дебютант като навигатор, но пилот в пистовия шампионат. Участниците признават, че добрата организация и приятната атмосфера не биха били възможни без подкрепата на основния спонсор – фирма Оптиком.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.