1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Оптиком отпразнува своя 20-годишен юбилей

Оптиком отпразнува своя 20-годишен юбилей

Празникът беше двоен - компанията тържествено откри новия си търговско-сервизен център в Индустриалната зона на гр. Стара Загора

На 1 юни т.г. фирма Оптиком официално отбеляза своя 20-и рожден ден, като празникът беше двоен, защото същия ден компанията тържествено откри новия си търговско-сервизен център в Индустриалната зона на гр. Стара Загора.

„Това е кулминацията на събитията по повод 20-годишния юбилей от създаването на фирмата. Нашето желание да преобразим тази база се появи още при закупуването ù през 1998 г. и откриването на този модерен комплекс ме кара да се чувствам горд”, заяви г-н Веселин Генев пред събралите се гости – приятели, клиенти, партньори от JCB, Landini, Laverda, Monosem, Sulky, Rinieri и др. Всъщност новият обект има сантиментална стойност за създателите на фирмата, защото е издигнат на мястото на стар автосервиз, който е първата инвестиция на Оптиком. Днес това е ключов агроцентър за нея, част от петгодишната ù инвестиционна програма, стартирала през 2010 г. Търговско-сервизният комплекс е с обща площ от 2100 кв. м и се състои от магазин за резервни части, склад за смазочни материали, нови складове за резервни части, помещения за експедиция, нова административна част, пункт за измиване на машините, които допълват съществуващия сервиз. Целият комплекс ще оптимизира работния процес и ще подобри достъпа на фермерите до сервизно обслужване и резервни части, категорични са собствениците. „Ние сме твърдо убедени в ефекта на тази инвестиция, защото тя ще доведе до рязко повишаване на качеството на нашата дейност”, заяви още Веселин Генев.

След тържествен водосвет на новия център създателите на фирмата вдигнаха тост по случай годишнината и си пожелаха със същата амбиция да продължават да развиват компанията. Те бяха поздравени лично от областния управител на Стара Загора – Недялко Недялков, който заяви: „За мен е изключителна чест да присъствам на този двоен празник на фирмата. В днешно време всички трябва да се преклоним пред силата, волята и професионализма за изграждането на такива обекти и за инвестицията в индустрията и в селското стопанство.”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.