1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Оптиком с новости при инвентара и тракторите на БАТА Агро 2017

Оптиком с новости при инвентара и тракторите на БАТА Агро 2017

На щанда на компанията търсете зеления печат „БАТА ЦЕНА“

Оптиком България предлага специални промоционални цени за покупки по време на панаира. Компанията отново участва на форума с разнообразни модели универсални и специализирани трактори с изгодни ценови и лизингови предложения. Новостите при инвентара включват 4-метровата усилена брана Ovlac с навесна твърда рама Eurodisc за интензивно надробяване и смесване на растителните остатъци и 5-метровата навесна брана Maxidisc II със сгъваема рама. С браната познатата гама испански плугове Ovlac се допълва от нова машина, коментира Пламен Костадинов, търговски представител в Оптиком. Най-новото поколение брани на Ovlac с независими дискове са с компактен и опростен дизайн и позволяват перфектна обработка на всякакви видове почви без значение от обема на растителни остатъци на повърхността и са точно за съвременните земеделци, които търсят по-висока скорост, ефективност и печалби.

На БАТА Агро 2017 Оптиком представя за пръв път косачки, сеносъбирачи, сенообръщачи и балиращи машини на холандската компания LELY Welger. LELY е създадена през 1948 г. и към момента над 2000 нейни служители произвеждат в 6 фабрики машини за животновъдни стопанства. Компанията е реализирала продажби от 502 млн. евро през 2016 г. в над 60 държави по света. Фуражораздаващите ремаркета SEKO също са ново предложение в гамата на Оптиком за животновъдите.

Компанията се е погрижила и за прибирането на реколтата - един от най-важните етапи в земеделската работа. За да посрещнат нуждите на земеделците Оптиком предлага пълна гама хедери за комбайни за прибиране на слънчоглед и царевица. Машините са на испанския производител Moresil - който изключително успешно се налага, както у нас, така и в чужбина. Безредовите хедери Moresil за слънчоглед (Лифтер) се предлагат в различни размери от 5 м до 12 м, през 50 см като може да се поръча и нестандартна ширина. Имат хидравлично повдигане и сваляне на подаващото мотовило от кабината на комбайна. Рамата за прикачане към комбайна е взаимозаменяема и регулираща се, за промяна на ъгъла на работа на хедера и за агрегатирането му към различни модели комбайни.
Пригодени за монтаж на надробител/сечка/ (опция) на по-късен етап при нужда. Надробителят с хидравлично регулируема височина позволява ниско рязане и на високи стъбла. Зъбни предавки на сечката са конструирани специално за такъв вид работа, с подсилени втулки за максимална надеждност. Система за обратна ротация на ножовете постига невероятна ефективност при рязане и равномерно разпределение на откоса.
Ножове на надробителя са реверсивни, с дълъг живот. След работа остават перфектни, подредени стърнища.
Хедерът за царевица Moresil е шестредов и снабден със сечка. Има многообразие от опции за конфигуриране, съобразно различните нужди на отделните клиенти и пазари. Испанският производител прави здрави и надеждни машини, които много успешно се внедряват в условията на българското земеделие, допълва Пламен Костадинов от Оптиком.

При тракторите Оптиком, българският партньор на JCB Agriculture представя високоскоростните трактори JCB Fastrac с моделите 8330 с мощност 348 к. с. (8,4-литров, 6-цилиндров двигател AGCO Power T4f) и 4220 с мощност 235 к. с. от AGCO Power 6,6-литров 6-цилиндров двигател, Т4final. 100% качество с 0% лихва предлагат Оптиком. Товарачите JCB се предлагат по съвместната програма с JCB Finance и UniCredit Leasing с 3-годишен лизинг, 4 вноски годишно и 20% встъпителна вноска. Специални промоционални цени има за клиентите по време на панаира за някои от товарачите и тракторите JCB.

Тракторите Landini се представят с успешните модели от серията REX в различните си версии: S - за работа в тесноредови лозя и трайни насаждения; F - за широкоредови лозя и тесноредови овощни градини, GT - за широкоредови овощни насаждения и полска работа. Лозаро-овощарските трактори Landini REX осигуряват най-доброто изпълнение на професионалните задачи при всички механизирани операции в трайните насаждения с подобрена ергономичност, максимален комфорт и ненадмината сигурност. В помощ на българските лозари и овощари е възможността за закупуване на трактор Landini Rex 90F на изплащане срещу 9900 лв. първоначална вноска и 0% лихва.

Моделът Landini 4645 ARM е с български дебют на БАТА Агро 2017. Прилагат се за интензивни обработки в овощни градини и лозя, оранжерии и разсадници, също за поддръжка на зелени площи. Тези супер-компактни трактори са оборудвани с тихи, щадящи околната среда двигатели, надеждни многодискови спирачки и са единствените трактори в ниския мощностен диапазон със синхронизирана трансмисия с 8 предни и 4 задни скорости, максимална скорост 30 км/ч и напълно независим ВОМ с многодисков съединител в маслена баня. Здравото шаси в съчетание с голяма товароподемност позволява на тракторите от серия 4600 да работят лесно с тежък инвентар. Кормилната система осигурява висока маневреност и малък радиус на завой, а операторското място, фиксирано върху платформата с регулируем волан и удобно разположени органи за управление, правят трактора удобен и сигурен във всяка ситуация.

Автор: Мирела Спасова

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.