1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Още една пръскачка на Hardi на полето край Силистра

Още една пръскачка на Hardi на полето край Силистра

Булагро - основен доставчик на техника за местната кооперация

С нова придобивка от Булагро Машини се сдоби агропаркът на силистренската земеделска кооперация „Генерал Атила Зафиров“. Hardi ALPHA EVO е втората поредна пръскачка за стопанството, което обработва около 20 000 дка земя.

„Отдавна познавам производството на Hardi и сме използвали и други модерни пръскачки, но с времето мечтите ни станаха по-смели. Времето показа, че трябва да сменим досегашната ни пръскачка с по-модерна, по-качествена и по-надеждна“, каза председателят на кооперацията Петко Петков.

bulagro-praskacha

Железчо Жечков, търговски представител на Булагро Машини, Русе (вдясно), предава новата машина на председателя на кооперацията Петко Петков

Въздушната асистенция, която предлага Hardi, прави възможно пръскането и при ветровито време. По този начин долните етажи на листата при по-високи култури са покрити ефективно с необходимите препарати за растителна защита и листни торове. Вместимостта на резервоара варира от 4100 до 5100 л. Възможността за избор на крила е от 24 до 36 или 39 м. Под капака на тази внушителна машина работи 6-цилиндров DEUTZ двигател, с 245 к.с. при максимална скорост от 50 км/час при транспорт и 25 км/ч при работа.

Самоходните пръскачки Hardi ALPHA EVO намаляват обема на използваната вода с 50% и разходите за химикали с от 5 до 30%. Брандът Hardi у нас се предлага от Булагро Maшини.

Машината в стопанството на кооперацията е с 4100 л обем на резервоара и 36 м крила тип TWIN FORCE с въздушна асистенция. Има възможност за хидравлично регулиране на колелата и е оборудвана с автоматично селектиране на дюзите, съобразно дозата на изпръскване.

„Повече от 22 години сме партньори с Булагро. От тях имаме много закупени машини. Партнираме си отлично и им имаме доверие в качеството и ефективността на всичките им продукти. Те са ни и основен доставчик на торове, препарати за растителна защита, семена“, допълни председателят на кооперацията в с. Зафирово, обл. Силистра.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.