1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Премиера: Машина от бъдещето за изхранване на животни!

Премиера: Машина от бъдещето за изхранване на животни!

Със самоходния фуражораздаващ миксер Strautmann се постига качествено изхранване, здрави животни и повече мляко

Първият у нас самоходен фуражораздаващ миксер Strautmann вече работи във фермата на Хамза Чакър край село Севар, община Кубрат. Той създал животновъдното си стопанство преди 30 години, като поставил началото с 12 крави. Днес отглежда над 2000 говеда в няколко направления – за мляко, месо и угояване.

С машината се прави качествен скок в процесите по изхранване на животните. „Това е мечта за всяко стопанство. Спестяваме време, пари и хора. С един човек може да се изхранят голям брой животни. Предимствата са много. Най-важното – имаме хомогенно смесване на различни компоненти, постигаме качествено изхранване, здрави животни и повече мляко“, обобщи Айхан Хюсеин, търговски представител на фирма „Агротрон-М“ – фирмата, която предлага на българския пазар уникалните машини.

agrotron-remarke

Миксерът е с капацитет 20 кубика и с едно зареждане може да изхрани 150-180 животни. Снабден е с режеща глава, чрез която се поемат различните компоненти – силаж, сенаж, дълговлакнести и късовлакнести компоненти за 20-30 минути. Товаренето е автоматично от силажната яма, лентата подава компонентите към смесващите шнекове, където става разбъркването.

agrotron-remarke

„Това е премиерата на иновативния фуражораздаващ миксер Strautmann в България. У нас много малко стопанства разполагат с такива самоходни миксери“, допълни още Айхан Хюсеин. Той подчерта, че фирмата има дългогодишно партньорство с „Асотекс“ и собственика Хамза Чакър. „Работим дълги години не само в сектора на животновъдството, но и в растениевъдството, тъй като използват много машини, закупени от нас“, допълни още търговският представител Айхан Хюсеин.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.