1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Пресконференция на компания Златекс на БАТА АГРО 2014

Пресконференция на компания Златекс на БАТА АГРО 2014

Нецо Минев, управител: Стремим се да бъдем номер 1 в бранша

В рамките на Петото юбилейно издание на изложението БАТА АГРО в Стара Загора компания Златекс проведе пресконференция с участието на основните й партньори от Fendt, Valtra, Sola, Rabe, в присъствието на земеделски производители и медии.

Компанията представя над 25 технологични бранда от Западна Европа. „За нас е чест и удоволствие да работим с такива партньори и да помагаме на българското земеделие да става все по-печелившо. По този начин подпомагаме и българската икономика. Компания Златекс работи с най-иновативните, най-успешните и най-бързо развиваващите се производители на земеделска техника в света“, заяви Нецо Минев, управител на Златекс.

В тази връзка той подчерта, че компанията полага усилия за развитие на своите бази в страната с идеята да бъде близо до земеделските стопани. В тези 8 собствени обекта има перфектни условия за контакти, срещи, предаване на машини, сервизиране. Тази година врати отвориха базите в Добрич и Плевен. В момента в процес на изграждане е обект във Враца, който ще бъде пуснат в действие към края на годината. В района на Южна България ще бъде изграден централен склад и нова административна сграда. Така до 2016 г. ще приключи инвестиционната програма на Златекс. Стремим се да бъдем номер 1 в бранша, заяви още г-н Минев.

„През годините натрупахме безценен опит и имаме безценни марки. Над 2 хил. машини са продадени от Златекс досега. Изключително удоволствие е работата ни с AGCO. Стартирахме с бранда Fendt, като успехите ни с него допринесоха за добавяне на втори брад от AGCO в нашето портфолио. През 2014 г. получихме правата да представляваме Валтра на българския пазар“, заяви Красимир Минев, търговски директор на Златекс.

В тази връзка Бернхард Щокер, директор продажби Централна Европа и Австрия на Fendt, уточни, че политика на AGCO е един вносител да представя заедно двата бранда Fendt и Valtra. „Fendt е водещата марка в концерна AGCO, това е лидер в качеството и иновациите в цял свят, представя се на българския пазар изключително професионално почти 10 години от Златекс. Точно заради това дадохме на тях Valtra, за да има същия успех на пазара“, подчерта още г-н Щокер. Марку Ворнанен, бизнес мениджър във Valtra, заяви: „Сега съм изключително доволен, че направихме тази важна стъпка със Златекс. Стремим се към пазарен дял от поне 5% на българския пазар. Първата стъпка е да предложим компактни трактори до 100 к.с., а при серията Т предстоят новости. Това съвместно сътрудничество ще донесе успех на Valtra, това е печелившата комбинация както за Valtra, така и за Златекс.“

Fendt произвежда трактори от 70 до 390 к.с. в различни серии. Марката означава качество, иновации, ефективност, обяви Ернст Вайле, бизнес мениджър на Fendt, като допълни, че на БАТА АГРО посетителите могат да видят машини от двете нови серии – 800 S4 и серия 900 S4, отговарящи на най-строгите норми на отработените газове. С разработката на новата двигателна технология постигаме изключителна икономичност и ефективност.“ Той анонсира, че през следващата година предстоят още новости – представяне на три нови серии – новата 700, новата серия 300, към края на следващата година ще се появи нова серия Х 1000 – с машини в мошностния диапазон между 390 и 500 к.с.

„Ние казваме на всички наши клиенти, че успешни могат да бъдат тези, които добре управляват своите разходи“, заяви Красимир Минев. Той съобщи, че по време на изложението БАТА АГРО 2014 на щанда на компанията е показан уникален трактор Fendt с автоматична система за помпане на гумите от кабината, което е важно за постигане на най-ниски производствени разходи. Ернст Вайле допълни, че когато изберем правилното налягане в гумите на тракторите, това подобрява теглителната сила, има по-малко боксуване, по-малко приплъзване, по-бърза обработка на почвата, икономия на гориво.
Чаба Урбан, регионален мениджър продажби в Rabe, съобщи, че тази година празнуват 10-годишно успешно съвместно партньорство със Златекс, а Рафаеле Бартолини, експорт мениджър в Sola, заяви: „Със Златекс започнахме да работим преди 6 години. Златекс представя марката по успешен начин на пазара, в Златекс работят професионалисти.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.